Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Batkoski: Naplatit ćemo kvalitetan rad

Autor: Šime Ćurko

20.08.2008. 22:00
Batkoski: Naplatit ćemo kvalitetan rad

Foto: Vedran SITNICA



Radimo na treninzima, pokušavamo ukloniti nedostatake i vjerujemo da će to biti početak neke nove, pozitivnije serije – kaže Batkoski
Može li Zadar  nakon subote i utakmice s  Dinamom podebljati svoj bodovni učinak?
– Može, naravno. Na Stanovima nikome ne priznajemo da je bolji, pa bio to i  Dinamo – kaže Naum Batkoski, posljednji čovjek zadarske obrane. Ne treba reći da je  i Batkoski razočaran mizernim učinkom nakon prve četiri utakmice.
– Samo jedan bod iz četiri  utakmice sigurno nismo očekivali. Mogli bismo reći da  smo dvije i pol od četiri utakmice odigrali dobro. U Splitu i  Koprivnici nije bilo loše, protiv Osijeka smo trebali pobijediti u drugom poluvremenu. Sa Šibenikom ništa nije  bilo dobro tijekom cijele utakmice.
Umjesto da forma ide na  bolje, igra Zadra u stalnom  padu.
– Pali jesmo, naša pozicija je  već sada dovoljno zabrinjavajuća da moramo biti svjesni  da je pred nama teško razdoblje hvatanja priključka s  ostalima. Nije najbolji ždrijeb  nakon ovakvog početka igrati  s Dinamom, ali iz ove situacije  ne možemo. Poslije Dinama  slijede nam protivnici koji su  kvalitetom u našem rangu i tu  bismo morali proraditi. Bod  protiv Dinama bio bi dobar  zalet za takvo što, o pobjedi da  ne govorim.
Zadar kao da se više motivira za jače protivnike, nego  li za one koji su slične kvalitete.
– Tako je ispalo, ali svjesni  smo da je naša realnost bodove tražiti u tzv. malim utakmicama. Nismo klub koji sebi  može dopustiti da se motivira  samo za Dinamo i Hajduk.  Neke stvari iz prethodnih  utakmica smo mogli naučiti,  vidjeli smo koliko je važan  pristup svakoj utakmici i sada  bismo to trebali pokazati na  terenu.
Važnost utakmice sa Zadrom za Dinamo nije ni blizu  težine uzvratne utakmice sa  Šahtarom u trećem pretkolu  Lige prvaka. Pobjeda protiv  Ukrajinaca Dinamu donosi  milijune, uspjeh u Stanovima  za “modre” bit će samo još  jedna od očekivanih pobjeda  u Prvoj HNL.
– Bilo bi pogrešno kad bismo se nadali da će Dinamo ući  s manje gasa protiv nas, jer mu  je utakmica sa Šahtarom znatno važnija. Zadar treba tražiti  svoju igru i slabosti protivnika, kojih, istina, baš i nema  puno. Radimo na treninzima,  pokušavamo ukloniti nedostatke i vjerujemo da će to biti  početak neke nove, pozitivnije serije koja bi nas trebala  pomaknuti s ove pozicije.
U Dinamu je teško naći  slabo mjesto.
– Imaju dovoljan fond igrača pa ako i nekog od prve  jedanaestorice budu odmarali  protiv nas, to ih sigurno neće  oslabiti. Naprotiv, to bi nam  mogao biti problem jer u tolikoj konkurenciji igrača svatko se želi nametnuti. Čini se  da je ovaj Dinamo za nijansu  lošiji od onog lanjskog, ponajviše zbog Luke Modrića.  Prošle sezone baš nam je Modrić stvarao najviše problema.


Dinamo prvi gost nakon Šibenika
Tek u petom kolu Zadrani će se prvi put predstaviti svojim  navijačima u ovoj sezoni. Posljednju utakmicu Zadar je na  Stanovima odigrao još 3. svibnja kada je u 32. kolu poražen od  Šibenika 2:2. Od tada Zebićeva momčad na svom stadionu nije  igrala ni službenu ni prijateljsku utakmicu.