Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar ima veće srce od Heartsa?

Autor:

20.08.2009. 22:00
Zadar ima veće srce od Heartsa?

Foto: Vedran SITNICA



Moramo odigrati ovu utakmicu na srce i tražit ću jedanaest ratnika koji će moći ostvariti to na terenu. Svih jedanaest mojih igrača morat će igrati i obranu i napad – kaže u najavi utakmice, Zebić.
 Nogometaše Zadra u nedjelju s početkom u 20 sati očekuje najteže, ali s druge strane i najlakše domaćinstvo u prvenstvu. Najteže jer će s druge strane terena stajati momčad hrvatskog prvaka Dinama koja je u dosadašnjim utakmicama pokazala svu svoju raskoš i nemilosrdnost prema protivnicima, dok je najlakša utakmica za Zadrane po pitanju pritiska i očekivanja koji su u ovakvoj utakmici svedeni na minimum. Ipak strateg Zadra, Dalibor Zebić usprkos snažnom protivniku.
Raspucani Dinamo
– Pripremamo se kao i za svaku utakmicu. Vlada mir u našoj momčadi i svi smo svjesni kako je Dinamo jak i da nas u nedjelju čeka vrlo težak susret. Međutim, nitko nam ne može uzeti nadu i imamo pravo nadati se dobrom rezultatu što možemo postići samo uz maksimalan angažman mojih igrača koji sigurno neće izostati – kazao je Zebić na početku obraćanja novinarima te nastavio s pohvalama koje su upućene klubu iz maksimirske šume koji je odigrao brilijantnu partiju protiv trećeplasirane škotske momčadi, Heartsa u 4. pretkolu Europske lige.
– Dinamo izgleda fenomenalno, pogotovo nakon ove predstave protiv Heartsa mogu konstatirati kako davno nisam vidio bolji Dinamo koji će nadam se doći u Zadar malo ispražnjeno nakon ovakve dobre utakmice. Zagrepčani su pokazali u ova uvodna četiri kola da ulaze u utakmice furiozno, redovito s pogotkom, a kasnije na osnovu velike razlike u kvaliteti znaju natrpati mrežu protivnika s 4 do 5 golova. Naša prilika leži upravo u toj njihovoj eventualnoj ispražnjenosti, ali ako ne izginemo na terenu ne možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Mi moramo odigrati najbolju utakmicu u posljednje vrijeme da bi mogli parirati hrvatskom prvaku i na tom planu trebamo raditi do početka same utakmice – kazao je Zebić koji smatra kako će vrlo važan biti i taj vjetar u leđa s tribina koji će biti od velike pomoći da se domaći igrači što dulje održe u rezultatskoj pozitivi.
– Nama je u interesu što dulje biti u aktivnom rezultatu i siguran sam da će nam u tome dvanaesti igrač biti pune tribine koje će nam u situaciji da budemo u pozitivnom rezultatu što dulje u utakmici. Što duže budemo u aktivnom rezultatu to će Dinamovci biti nervozniji, a nama će rasti šanse da napravimo odličan rezulztat – apelira na navijače Zebić.
“Lako ćemo” efekt
Gdje je ta eventualna slaba točka Dinama za koju bi se mogli uhvatiti?
– Sigurno je to ta motivacija Dinamovaca koja bi mogla u jednom scenariju nama biti od koristi. Nerijetko nakon ovakvih velikih pobjeda kao što je bila ova njihova protiv Škota zna biti kontraproduktivna kad moraš ići na noge objektivno slabijoj momčadi kao što je Zadar. Tu se zna dogoditi ono ” lako ćemo” i budu li tako pristupili tu je sigurno naša prilika. Ipak može se dogoditi obrnuto da u Zadra dođu još nabrijaniji. Sigurno će neke igrače odmarati, ali i oni s njihove klupe neće propustiti priliku da se dokažu. Najveća opasnost dolazi od Sammira i Moralesa koji igraju u vrhunskoj formi i oni su njihov mozak momčadi što govori koliku pažnju moramo posvetiti tom dvojcu – rezimirao je Zebić koji ne zna s kojom jedanestoricom će istrčati u nedjelju, ali je siguran da će to biti 11 najsrčanijih.
– Moramo odigrati ovu utakmicu na srce i tražit ću jedanaest ratnika koji će moći ostvariti to na terenu. Svih jedanaest mojih igrača morat će igrati i obranu i napad. Pogotovo će velika obveza pasti na napadače i vezni red koji će morati sudjelovati u toj fazi obrane od visine njihovog šesnaesterca. Samo takvim pristupom možemo napraviti dobar rezultat. Rano je još govoriti o sastavu dva dana prije utakmice, ali siguran sam da neće igrati Šiklić koji je zaradio crveni karton u Karlovcu, Milin nije dva dan trenirao zbog viroze, pa nema smisla riskirati s njime, a Skočibušić je nespreman dok Santini nije još registriran. Svi ostali koji su igrali u prijeteljskoj u Benkovcu bit će u konkurenciji za utakmicu s Dinamom – za kraj je kazao Zebić.