Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Najveća Gospina milost je mir

20.08.2010. 22:00
Najveća Gospina milost je mir


U povodu priprema za blagdan Marije Kraljice mira, u Zadru na Stanovima u četvrtak je započela duhovna obnova koju predvodi fra Ante Barišić. Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi Kraljice mira, fra Ante je u svom predavanju istaknuo potrebu svakodnevnog razmatranja Božje Riječi i života po njoj, jer tako se ostvaruje potpuno zajedništvo s Bogom.
Tijekom duhovne obnove istaknuta je veličina dara euharistije, molitve na koljenima i zagovora Djevice Marije. Po Božjoj milosti i ljubavi, kaže fra Ante, postajemo dionici nevidljivih nebeskih dobara. Predvoditelj duhovne obnove uputio je u potrebu otvorenost Duhu Svetom kako bi naša srca bila ispunjena Božjim darovima, ljubavlju i darom mira.
– Zato osobito ove dane želimo očistiti svoje srce i usredotočiti se na Isusa po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju. Znamo da smo često rastreseni, đavao nas želi prevariti i zavesti, svijet od Boga udaljiti. Zato ove dane raskajana srca, iskreno i skrušeno, molimo Gospodina da nam oprosti i da nas oslobodi od grijeha, kazao je voditelj duhovne obnove.
– Najveća milost koju nam je Gospa dala je mir. Mir je tamo gdje je Isus. Kad imamo Isusa imamo sve, rekao u propovijedi fra Ante Barišić.