Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prilika u ispražnjenosti Splićana

20.08.2010. 22:00
Prilika u ispražnjenosti Splićana


Vidjeli smo svi kako je Hajduk u dvije poljudske utakmice s Rumunjima izgledao na terenu. Zabili su sedam golova jakim momčadima i vrlo vjerojatno popločali put ka ulasku u skupinu Eurolige. Za nas je u kontekstu nedjeljnog gostovanja u Splitu čak i bolje da su uspjeli visoko poraziti Unireu, jer će vjerojatno biti manje motivirani u susretu s nama – rekao je trener Zadra Dalibor Zebić
Nogometaše Zadra u 5. kolu HNL-a očekuje prvi nastup u onom posljednjem terminu zakazanom za nedjelju navečer, a mjesto odigravanja utakmice je Poljud na kojem ih dočekuje Hajduk, koji je još uvijek pod dojmom velikog nastupa protiv Uniree u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu. Zadrani su upali točno između dva iznimno bitna europska ispita za “bile” te se nadaju da će oni u tom razmišljanju o Europi nekako staviti u drugi plan tekuće ligaško kolo, što bi igračima Dalibora Zebića moglo dati neku nadu za ponavljanje iznenađenja u rangu onoga prošle godine kad se s Poljuda otišlo sa sva tri boda u džepu. No, i sam Zebić smatra da ovaj Hajduk nije ni blizu one momčadi koju su lani neugodno iznenadili na njihovom travnjaku.
– Vidjeli smo svi kako je Hajduk u dvije poljudske utakmice s Rumunjima izgledao na terenu. Zabili su sedam golova jakim momčadima i vrlo vjerojatno popločali put ka ulasku u skupinu Eurolige. Za nas je u kontekstu nedjeljnog gostovanja u Splitu čak i bolje da su uspjeli visoko poraziti Unireu, jer će vjerojatno biti manje motivirani u susretu s nama. Poklepović će odmarati neke važne igrače, no iskreno bih volio da istrči s igračima koji su nastupili protiv Rumunja. Njihove alternacije bi u ovom trenutku euforije koja je prisutna u Hajduku bile vrlo opasne i sigurno bi htjele dokazati da im je mjesto u sastavu. Doći će dosta publike, osjećat će se euforično raspoloženje navijača i u takvom ambijentu mogu samo moji igrači profitirati te se nadam da ćemo uspjeti dostojno parirati Splićanima koji su apsolutni favoriti u ovoj utakmici – osvrnuo se Zebić na hajdučku bajku koja vlada Splitom, a onda se osvrnuo na stanje u svom taboru.
– Mi u Split idemo s parolom “nemamo previše toga za izgubiti”, jer smo svjesni snage Hajduka koji je na svakoj poziciji jači od nas. Uz to, imamo dosta problema sa sastavljanjem prvih jedanaest, za koji ne konkuriraju čak četvorica standardnih igrača. Uz ozlijeđene Skočibušića i Ćurjurića, neće biti “požutjelih” Terkeša i Mršića. Imamo sužen kadar i sa svima njima kad su spremni što nam ne ostavlja neku preveliku kombinatoriku. Vraća se Con na mjesto libera kome će društvo u zadnjoj liniji praviti Glumac i Puljić, dok će bokove držati Bilaver i Šare ili Peraić. U sredini imamo nekolicinu sličnih igrača koji su po vokaciji više povučeniji poput Peze, Jerbića, Banovića te Begonje, a najistureniji će biti Santini.
Na Poljudu ste znači s jednom pravom špicom. Je li to znak da će Zadar parkirati autobus u svoj šesnaesterac?
– Što zbog ovih izostanaka što zbog odnosa kvalitete između ova dva kluba prisiljeni smo igrati zatvorenije. Igrat ćemo s jednim napadačem, plan je zgusnuti sredinu i pokušati iz kontranapada doći do izgledne situacije za postizanje zgoditka. Mislim da je nerealno očekivati da se možemo grčevito braniti svih 90 minuta i pritom završiti utakmicu s 0:0. Morat ćemo pokušati iskreirati nešto prema naprijed, a koliko će nam to uspjeti ovisit će o trenutnoj inspiriranosti igrača koji budu na terenu – za kraj će Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Glumac, Con, Puljić – Šare, Banović, Pezo, Jerbić, Begonja, Bilaver – Santini.
 


Dokazati vrijednost


Obrana Zadra bit će pod velikim pritiskom u ogledu s Hajdukom koji ove sezone doslovno puni mreže svojih protivnika. Neće biti nimalo lako sačuvati mrežu netaknutom ni Zadranima, koji su dosad u četiri kola inkasirali četiri pogotka. Za Antu Puljića i ovakav susret protiv Hajduka je tek običan dan na poslu, a želja mu je da posao na kraju bude obavljen s nulom u rubrici primljenih golova.
– Neće biti nimalo lako. Hajduk je u otvaranju sezone pokazao iznimnu efikasnost. Istina je da smo hendikepirani neigranjem nekolicine standardnih igrača, otupljena nam je oštrica napada bez Terkeša i Mršića, ali tko god da istrči morat će odigrati iznad svojih mogućnosti da bi u konačnici bili zadovoljni. Hajduk djeluje moćno, no ovakve utakmice su najbolji pokazatelj naše vrijednosti te očekujem da ćemo uspjeti nešto napraviti i prema naprijed. Čuvanje početnog rezultata je teška misija u 90 minuta i stoga moramo u oba pravca pokazati određene kvalitete – najavio je Puljić prije puta u Split.