Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarski list poklonio napeti erotski krimić

Autor: Valentina Mlađen

20.08.2013. 22:00
Zadarski list poklonio napeti erotski krimić


Autorica romana Vladarica svoje pokornosti čitatelja vodi na putovanje, ne samo zanimljive potrage za ubojicom, već i istraživanja vlastitih granica i njihovog pomicanja
Autorica popularnog romana “50 nijansi sive” najbolje je plaćena književnica svijeta, prenosi britanski Guardian. No osim što je svojim prvim romanom, kasnije pretočenim u trilogiju osvojila svijet zaslužna je i za populariziranje žanra erotskog romana do tih granica da je svijet jednostavno postao zaluđen. Pomalo zasjenjeni uspjehom ovog romana na policama knjižara našli su se brojni sljednici žanra, ne i istog djela, koji čitateljima imaju što za ponuditi. Jedan od njih je i roman autorice Laure Reese “Vladarica svoje pokornosti” koji je još u veljači ove godine objavio Algoritam te je postao apsolutni hit. Ovaj roman vole i oni koji se na erotiku kao žanr samo namršte jer u sebi uspješno spaja nekoliko žanrova te uz erotiku prevladava napeti krimić u kojem je rasplet nepoznat sve do samog kraja.
Okosnicu radnje čine dva lika, Nora Hibbs, uspješna i privlačna novinarka te zagonetni intelektualac, profesor glazbe M. U potrazi za razrješenjem tajne brutalnog ubojstva svoje sestre Franny Nora čita njezin dnevnik te šokirana otkrićima o svojoj sestri ulazi u vezu s muškarcem za kojeg sumnja da je krivac, profesorom M. Igra koju Nora  pokušava igrati vrlo je opasna i napeta te ona ubrzo iz lovca prelazi u lovinu, a kako polako otkriva Frannyne tajne koje skupo plaća svojom slobodom prepušta se mračnoj i zavodljivoj strani svojih seksualnih apetita. Tko je na koncu krivac i kako se ova napeta priča raspetljava možete pročitati u knjizi koju vam poklanjaju Algoritam i Zadarski list.
Iako može biti i knjiga za plažu ovaj roman puno bolje se čita u samoći i udobnosti vlastitog doma. Čitatelja vodi na putovanje, ne samo zanimljive potrage za ubojicom, već i istraživanja vlastitih granica i njihovog pomicanja. Na što bismo sve bili spremni za nekog koga volimo i tko se sve i s kakvim apetitima skriva u nama samima – sve su to pitanja na koja ovaj izvrsni roman daje odgovor.
Prva je mail s traženim podacima poslala Jagoda Raspović. Čestitamo sretnoj dobitnici.