Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadranka Tihana Lazović najbolja je mlada hrvatska glumica

Autor: Valentina Mlađen

20.08.2013. 22:00
Zadranka Tihana Lazović najbolja je mlada hrvatska glumica


Za mladu zadarsku glumicu sa zagrebačkom adresom, Tihanu Lazović, vrata glumačkog svijeta koja je odškrinula ulogama na glumačkoj akademiji, a potom i ulogom Trubačice u “Svećenikovoj djeci” Vinka Brešana, potpuno su se otvorila nakon što joj je Lukas Nola povjerio glavnu ulogu u svom filmu “Šuti”.
Bila je to s jedne strane za mladu glumicu velika čast, ali i velika odgovornost koja će potvrditi smjer u kojem ide njezina karijera. Nakon prikazivanja filma Šuti u pulskoj Areni na Pula film festivalu Tihanin epitet najperspektivnije mlade glumice konačno je potvrđen nagradom Breza za najbolju debitanticu za ulogu mlade zlostavljane žene Bebe.
– Za mene je ogromna stvar što sam dobila glavnu rolu u nekom filmu i što je film dobro prihvaćen i od struke i publike. Još uvijek ne vjerujem, imam osjećaj kao da se ovo dogodilo nekom drugom. Za mene je to kao da su me potapšali po ramenu i rekli: Dobro mala, a sad je vrijeme za ozbiljne stvari – kaže Tihana.
Film Lukasa Nole mračna je drama koja prikazuje disfunkcionalnu obitelji u kojoj se nasilje nad ženama prenosi s majke na kćer koja, ipak krug odlučuje prekinuti kada je u pitanju njezino dijete. Film je pun teških scena nasilja i zlostavljanja, nastao je po istinitom događaju, a Tihana je u nedavnom razgovoru za Zadarski list izjavila kako je i samo čitanje scenarija bilo mučno te je s likom Bebe postala prava prijateljica.