Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Košarkašice u novom svjetlu

Autor: Šime Ćurko

20.09.2008. 22:00
Košarkašice u novom svjetlu

Foto: Filip BRALA



Konačno se predstavila znatno izmijenjena ekipa košarkašica Zadra koja će se, vidjelo se to i protiv Splićanke u trening utakmici, sljedeće sezone okrenuti sasvim drugačijoj igri.
– Nakon odlaska Marije i Ane Vrsaljko bilo je jasno da se više ne možemo toliko oslanjati na igru pod košem. Naš je cilj bio ubrzati igru, i s Inom Marin to smo i dobili. Iskustvo koje Marin ima na poziciji organizatora donijelo nam je dosta lakih koševa iz kontri i polukontri i to je ono na čemu ćemo i dalje graditi našu igru. Zadovoljna sam istrčavanjem kontri, dok smo u obrani mogli i bolje odigrati – rekla je Marija Mazija, trenerica koja je priliku dala svim igračicama. A protiv Splićanke nastupilo je 15 igračica i na njih se računa u kombinacijama za prvu ekipu. Ovisno od utakmice do utakmice tri će igračice ispadati iz sastava. Iako je s druge strane parketa stajao A-2 ligaš, uz to i vrlo mlada ekipa, prvi dojam o novom Zadru nije loš. S napretkom Ive Grbas u odnosu na prošlu sezonu, uravnoteženijem učinku Perice (u prvoj četvrtini tri trice, u posljednjoj niz promašaja otvorenih šuteva), postupnim uključivanjem Ledenko koja dugo nije trenirala, Erslan kojoj još nedostaje sigurnosti uz obećavajući angažman mlađih igračica, koje gotovo sve imaju i iskustvo iz reprezentacije, Zadar bi mogao doći do glavnog cilja – ostati u ligi.
– Pri kraju je prva faza priprema u kojoj je naglasak na kondicijskoj spremi. Očekujem da ćemo do početka sezone odigrati tri-četiri utakmice u kojima bismo trebali dobiti potpuniju sliku o našoj igri. Za sada dosta mijenjamo, tražimo najbolja rješenja tako da je teško dati ukupan dojam o našoj igri – zaključila je Mazija.
Objavljen je i raspored A-1 lige u 1. kolu, koje bi se trebalo igrati 11. listopada, Zadar je domaćin Puli.
ZADAR -SPLIĆANKA 81:47
(28:9, 20:18, 14:11, 19:9)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 50. Suci: Smolić, Čikić (oboje Zadar).
ZADAR: Ledenko, Perica 17, Štrmelj 1, I. Grbas 27, A. Grbas, Krstić 9, Erslan 2, Marin 5, Čular, Meštrović, Radaš 12, Rogošić, Blažević 2, Popović 6, Sikirić. Trenerica: Marija Mazija.
SPLIĆANKA: Buzov 8, Pažanin 4, Giljanović 5, Periša 7, Parunov 4, Zovko 5, Paladin 11, Škara 3. Trener: Boran Grgić.