Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Josip Modrić pušten iz pritvora

Autor: Suzana Bandić

20.09.2009. 22:00
Josip Modrić pušten iz pritvora

Foto: Filip BRALA



Josip Modrić (30), bivši nogometaš “Zadra” i “Rijeke” koji je s drogom “pao” prije nešto manje od dva mjeseca zajedno s Franom Olujićem (32), sinom poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića, a kojeg zadarska javnosti pamti kao odvjetnika Miljenka Stričaka, danas je pušten iz pritvora te će se braniti sa slobode.
Naime, nakon što je Županijsko državno odvjetništvo protiv Josipa Modrića podiglo optužnicu zbog preprodaje kokaina, Vijeće Županijskog suda u Zadru donijelo je takvu odluku smatrajući kako više ne postoji potreba za zadržavanjem u pritvoru.
Modrić i Olujić junior, podsjećamo, sastali su se, 28. srpnja oko 22 sata na trajektnom pristaništu na Liburnskoj obali. No, u trenutku kad je Modrić Olujiću dao vrećicu, a ovaj njemu novac, vidjeli su ih policajci Odjela kriminaliteta droga koji su se nalazili na svega nekoliko metara udaljenosti. Potom se Olujić ukrcao u trajekt za Preko na otoku Ugljanu, a policajci su krenuli za njim. Ubrzo su ga i pronašli nakon čega im je on dobrovoljno predao vrećicu s oko 7,3 grama kokaina.
Nakon tri sata, u ulici Put Murvice u Zadru, policajci su presreli Josipa Modrića kod kojeg su pronašli oko tri grama heroina i 1.800 kuna. Obojica su uhićena i privedena u policijsku postaju na krim obradu. Josip Modrić za svoju je obranu angažirao poznatog zadarskog odvjetnika Gordana Nižića, dok je odvjetnik Frana Olujića, njegov otac Željko. Ali, nakon saslušanja kod istražnog suca Modrić je pritvoren, a Olujić je pušten da se brani sa slobode.