Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Josip Peša me nagovorio na povratak

Autor: Šime Ćurko

20.09.2009. 22:00
Josip Peša me nagovorio na povratak

Foto: Filip BRALA



Sa Zadrom sam dogovorio da ću igrati dok možebitno ne dođe neka prava ponuda. Kada će to biti ne znam. Moguće je da ću u Zadru biti do zime, možda do kraja sezone, a možda i više od toga – kaže Ninčević
Tijekom subotnje utakmice 2. kola Dukat prve lige između rukometaša Zadar Slada i Umaga od vodećih ljudi zadarskog kluba doznali smo vijest koja graniči sa senzacijom. U Zadar se vraća Ivan Ninčević, hrvatski rukometni reprezentativac, koji je posljednje četiri sezone igrao u Njemačkoj. Ovu informaciju potvrdio je i sam Ninčević.
– Istina je, vraćam se u Zadar. Nisam mogao biti na utakmici s Umagom jer sam bio na vjenčanju, a još uvijek ne znam kad ću imati pravo nastupa budući da se tek trebam registrirati za Zadar. U Straslunderu, koji je nakon lanjskog ispadanja iz prve njemačke lige bankrotirao, istekao mi je ugovor i slobodan sam igrač. Kada stignu potrebni papiri moći ću zaigrati za Zadar, a nadam se da će to biti već sljedeći vikend za utakmicu s Prelogom – kaže Ninčević koji već duže vremena trenira sa Zadranima.
– Ove sezone okupila se odlična momčad, atmosfera je sjajna i to je bio dodatni razlog za povratak. Na moju je odluku najviše utjecao Josip Peša koji me stalno nagovarao da pomognem Zadru do kraja sezone. Nije nevažno ni to što sam u Zadru kod kuće, a doma je ipak najljepše.
Danas predstavljanje
Ninčević je tijekom ljeta tražio klub, ali nije pronašao ništa što bi mu bilo prihvatljivo. Radno mjesto u momčadi mu je lijevo krilo, no i prije pet godina u Zadru je igrao i na vanjskim pozicijama. Bez obzira radi li se o Premijer ili Dukat prvoj ligi Ninčević u Hrvatskoj bez problema praktički može igrati na svakom mjestu u momčadi.
– Sa Zadrom sam dogovorio da ću igrati dok možebitno ne dođe neka prava ponuda. Kada će to biti ne znam. Moguće je da ću u Zadru biti do zime, možda do kraja sezone, a možda i više od toga. U ovom trenutku o tome mogu samo nagađati. Ono što mi je najvažnije jest da se vratim rukometu, a Zadar je uvijek bio i ostao moj klub – poručuje Ninčević koji će danas u 12 sati javnosti na konferenciji za novinare biti i službeno predstvaljen kao novi igrač Zadra.
Jasno, zadovoljan dogovorom s Ninčevićem je i Perislav Zrilić, predsjednik kluba.
– Na početku sezone, kada nismo imali Ninčevića, rekao sam da idemo na prvo mjesto. Dolazak igrača kakav je Ninčević sada toj izjavi daje dodatnu težinu. Sretni smo zbog ovakog raspleta, povratak tako kvalitetnog igrača za naš je klub, ali i za rukomet u Zadru prvorazredna stvar. O Ninčevićem kvalitetama dovoljno govori to što je izborio mjesto u tako snažnoj reprezenaciji kao što je Hrvatska. Ne znam koji klub u Hrvatskoj u ovom trenutku, osim Zagreba, ima hrvatskog reprezentativca u svojim redovima.
Nije sve u novcu
Zrilić žali što Zadar svog reprezentativca nije imao u momčadi i na početku sezone.
– S njim u momčadi sigurno ne bismo izgubili u prvom kolu u Gorici. No, sada je najvažnije što prije riješiti sve potrebne papire s njemačkim savezom kako bismo ga mogli registrirati. Očekujemo da će tijekom tjedna biti riješeno kako bismo u Prelog putovali u najjačem sastavu.
Može li Zadar financijski izdržati dolazak igrača kojeg su tražili i neki njemački prvoligaši?
– Zadar u tom dijelu ne može ući u utrku s bogatijim klubovima. Mi računamo na to da svaki igrač želi nastupati u gradu u kojem je rođen i u kojem mu je obitelj. Dogovor s Ninčevićem postignut je i zahvaljući tvrki Slad ice cream, koja je od ove sezone naš generalni sponzor i koja je pokazala da je zanima ulaganje u rukomet. Nadam se da će i Grad Zadar prepoznati da se u zadarskom rukometu događa nešto što financijski treba još više poduprijeti.


 MOMČAD SNOVA


Hoće li, makar se u ovom trenutku čini tek privremeni, povratak Ninčević u Zadar biti poticaj i ostalim „odbjeglim sinovima” da ponovno odjenu zadarski dres? Pitanje je to na koje u Zadru nema odgovora. Dok je tako može se samo zamisliti gdje bi Zadru bi kraj da u momčadi, uz postojeće snage, ima Josipa i Tončija Valčića, Marina Kneza, Josipa Nekića, Domagoja Suraća…