Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva samostalna izložba šesnaestogodišnje slikarice

20.09.2010. 22:00
Prva samostalna izložba šesnaestogodišnje slikarice


Anamarija je polaznica 2. razreda Gimnazije Jurja Barakovića, slika od svoje devete godine, a ovo je njezina prva samostalna izložba
Jučer je u Gradskoj knjižnici Zadar otvorena likovna izložba mlade autorice Anamarije Kuzmar. Anamarija je polaznica 2. razreda Gimnazije Jurja Barakovića i ovo joj je prva samostalna izložba.
– Slikam dosta dugo, ali od devete godine sam se slikanjem počela baviti ozbiljnije i krenula na poduku. U te slike uloženo je dosta truda i znanja jer ništa ne dolazi preko noći. Slike koje slikam nastaju pod utjecajem knjga koje čitam i moje mašte i tako kroz knjige i intelekt nastojim razviti svoje slikarstvo, rekla je Anamarija. Motivi koji su vidljivi u njezinim slikama su raznoliki, od životinja, ptica, zmajeva, cvijeća i slično. Tehnike u kojima su slike najčešće izrađene su od Anamariji najdražih, ulje na platnu ili suhi pastel iako se jednako dobro koristi i drugim tehnikama. S njezinih slika iskače ozbiljnost i vještina osobe koju je teško smjestiti u srednju školu. Za sada njezini planovi su skromni, završiti školu i nastaviti slikati.
– Prvo na redu je završavanje gimnazije, a kasnije ako bude sreće upisati akademiju ili jezike, rekla je Anamarija. Sa svojim talentom i djelima koja su iza nje, a nadamo se i još brojnim izložbama Anamarija će zasigurno bez problema upisati željenu akademiju, a nakon toga Zadar će se moći ponositi još jednom vrsnom umjetnicom.
Izložbu je toplim riječima pozdrava otvorio djelatnik Gradske knjižnice Zadar Mladen Masar, a u prostoru Gradske knjižnice ostat će postavljena do 25. rujna.