Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Laburisti će prodavati suvenire u obliku radničkih dionica

20.09.2011. 22:00
Laburisti će prodavati suvenire u obliku radničkih dionica


Suveniri u obliku radničkih dionica bit će u apoenima 5, 10, 50, 100, 1.000 i 5.000 kuna


Hrvatski laburisti neće posezati za crnim fondovima ili torbarenjem prikupljati sredstva za predizbornu kampanju, već će to učiniti prodajom stranačkih suvenira. To su jučer na Trgu Pet bunara u Zadru objavili koordinator za IX. izbornu jedinicu Slavko Stanin i predsjednik zadarskih laburista Drago Čulina. Prikupljanje sredstava bit će javno i transparentno, a prodavat će se suveniri u obliku radničkih dionica u apoenima 5, 10, 50, 100, 1.000 i 5.000 kuna. Također su, kaže Slavko Stanin, pripremljene i ciglice koje će se, također, prodavati na javnim mjestima i stranačkim štandovima.
– Na ciglicama koje koštaju 15 kuna bit će otiskane vrijednosti za koje se zalaže naša stranka: rad, poštenje, istina i pravednost. Prodaja kreće čim dobijemo odobrenje koje smo uputili jedinicama lokalne samouprave, a na štandovima će se prodavati samo dionice u vrijednosti 5, 10, 50 i 100 kuna. Ostali apoeni su tiskani u manjoj nakladi i namijenjeni su simpatizerima koji su u mogućnosti izdvojiti više novca, govorio je Stanin.
– Drago Čulina je rekao da se cigle neće prodavati po onoj „…čuj stari ‘oćeš kupiti ciglu” kako su cigle nekad po ulici prodavali huligani. Prikupljena sredstva bit će uplaćivana svaki dan na poseban račun u Zagrebačkoj banci. To po Čulini, omogućuje članak zakona koji opisuje način prikupljanja sredstava za političku kampanju, a na isti ili sličan način to čine i stranke u Europi.
Komentirali su i ankete koje laburiste svrstavaju u treću snagu iza HDZ-a i Kukuriku kolacije.
– Posljedica je to izravne komunikacije s ljudima. Ostale stranke kažu da ćemo živjeti bolje, što znači da živimo dobro. Ja živim u državi u kojoj nije dobro. Nikad nećemo zastupati krupni kapital, ali nismo protiv kapitalizma. Mi smo za skandinavski tip kapitalizam koji je socijalno odgovoran. Zbog toga moramo postići društvenu pravednost i zato nećemo odustajati od prava radnika, socijale, besplatnog zdravstva i školovanja, rekao je Drago Čulina napominjući da HSLS još nije donio odluku hoće li prije izbora koalirati s nekom od stranaka, pa tako i s Hrvatskim laburistima.
Čulina naglašava kako njegova stranka ne želi biti pošto-poto ili bilo s kim, pod svaku cijenu u vlasti, ali će inzistirati na vrijednostima koje će biti otiskane na ciglicama za prodaju.