Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na čelu zadarskog HSP-a ponovno Ivan Miličević

20.09.2011. 22:00
Na čelu zadarskog HSP-a ponovno Ivan Miličević


Jedino HSP može ponuditi hrvatskim građanima na predstojećim izborima nešto drugo i suprotstaviti se dosadašnjim vlastima – odlučno je zaključio Čondić


Ivan Miličević izabran je za predsjednika Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava Zadarske županije i to jednoglasno na 38. sjednici vijeća stranke održanoj večeras u hotelu Kolovare. Potporu svojih stranačkih kolega Miličević je dobio još prije mjesec dana kada je imenovan povjerenikom ŽV HSP-a, a nakon što je dotadašnji predsjednik Đani Bunja dao ostavku na tu funkciju i napustio stranku.
Sjednici vijeća HSP-a osim zadarskih pravaša sinoć su nazočili i njihovi kolege iz Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, pukovnik Mirko Čondić, nositelj HSP-ove liste u IX. izbornoj jedinici na sljedećim parlamentarnim izborima te Danijel Srb, predsjednik HSP-a RH, koji su prigodnim govorima odaslali stranačku poruku biračima pred predstojeće parlamentarne izbore. HSP-ovci su jasno i glasno poručili kako oni hrvatskom narodu mogu ponuditi bolju vlast i bolju budućnost od dosadašnje, obećavši kako će im prioritet biti odgovornost i lojalnost za sudbinu jedine domovine.
Nećemo dozvoliti da Hrvatska bude kolonija
Pukovnik Mirko Čondić upozorio je na lošu politiku posljednjih vladajućih deset godina za koju je istaknuo kako je isprepletena mitom i korupcijom te progonima svega onoga što bi trebalo biti najsvetije i najvrjednije.
– Nećemo dozvoliti da Hrvatska bude kolonija pred stalnom prijetnjom i pritiscima, već suverena država – poručio je Čondić kazavši još kako ga veseli što kod okupljenih stranačkih kolega vidi sjaj u očima.
– Jedino večeras u ovoj prostoriji vidim sjaj u očima i optimizam identičan onom 90-ih. Jedino HSP može ponuditi hrvatskim građanima na predstojećim izborima nešto drugo i suprotstaviti se dosadašnjim vlastima – odlučno je zaključio Čondić, a na njegove riječi nadovezao se prvi čovjek HSP-a Danijel Srb istaknuvši kako jasno i glasno treba iznijeti nezadovoljstvo sadašnjim stanjem.
U Hagu se izriču presude našim generalima, a stalni pritisci i dalje dolaze izvana. U Beogradu se vode novi procesi protiv naših branitelja, a naše vlasti rado dočekuju srbijanska izaslanstva. Mi kao stranka odričemo to pravo Beogradu, a od Vlade očekujemo da reagira – istaknuo je Srb naglasivši kako se optužnice koje Beograd šalje za uhićenje osoba realiziraju u bilo kojoj državi putem Interpola, što u konačnici znači da branitelji prije nego se upute bilo gdje, zapravo moraju najprije provjeriti jesu li na srbijanskim listama. To je, poručio je Srb, neprihvatljivo, a osvrnuo se i na potpisane ugovore s EU. Kazao je kako je puno toga u ugovorima što dugoročno za Hrvatsku nije dobro i što će uz ostalo oslabiti ionako slabo gospodarstvo te rezultirati novim gašenjima tvrtki i otkazima.
Moskvu zamijenili nekom drugom opcijom
– Imamo tri šećerane i prema potpisanim ugovorima s EU u kojima stoji da ćemo proizvoditi onoliko šećera koliko je dovoljno za hrvatsko tržište. Naizgled je dobro, ali ljudima nitko nije rekao da te šećerane čine veliki dio hrvatskog izvoza, što zapravo znači manju proizvodnju i zatvaranje jedne od tri tvornice. Isto tako, prema potpisanim ugovorima, Hrvatska će po ulasku u EU sama morati zatvarati svoje branitelje na zahtjev Beograda na što mi nećemo i ne možemo pristati – naglasio je Srb poručivši kako će HSP zatražiti referendum za odluku o pristupanju EU pod navedenim uvjetima. A Hrvatska se, zaključio je Srb, našla u takvoj situaciji jer oni koji su potpisivali predpristupne ugovore nisu mislili na građane i državu, već su to odrađivali po sistemu “samo da što prije bude gotovo”. Na koncu, Srb je poručio kako je ulazak Hrvatske u EU uspjeh onih koji su samo Moskvu zamijenili nekom drugom opcijom i suverenitet Hrvatske ponovno žele staviti pod neki drugi suverenitet, što nikako nije nacionalni interes Hrvata.
– Za nas je nacionalni interes osigurati građanima sigurnost, državi stabilnost i ojačati gospodarstvo kao preduvjet boljeg standarda i života građana – poručio je Srb biračima na predstojećim izborima. Skupština je okončana pravaškim pozdravom “Bog i Hrvati”.