Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Od Grada stiglo 2,7 milijuna kuna

Autor: Ante Vidović

20.09.2012. 22:00
Od Grada stiglo 2,7 milijuna kuna

Foto: Vedran SITNICA



Sindikat je maksimalno korektno odradio posao. Zaposlili smo veliki broj radnika i izvrsno surađujemo s tvrtkom Čazmatrans da osiguramo pravo na posao preostalim radnicima, kaže Uranija
Petnaest radnika nekada poznatog zadarskog prijevoznika Croatia Zadar Line koje je zastupao sindikat dobilo je otpremnine na koje su imali pravo. Novac u stečajnu masu stigao je iz Grada Zadra koji je izgubio spor te morao uplatiti 2,7 milijuna kuna. Riječ je o naknadi za izgubljenu dobit iz 1996. godine koja je od 750.000 kuna narasla na spomenuti iznos zbog dužine sudskog postupka.
– Sindikat je maksimalno korektno odradio posao. Zaposlili smo veliki broj radnika i izvrsno surađujemo s tvrtkom Čazmatrans da osiguramo pravo na posao preostalim radnicima. Radnicima su isplaćene plaće i sada su jednom dijelu isplaćene otpremnine. Nažalost, dio njih koji su privatno angažirali odvjetnika je na to izgubio pravo jer je njihov odvjetnik propustio sve rokove. Međutim, mi ćemo se boriti i za njihove otpremnine jer je neosporno to da im one pripadaju, kaže pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.
Uranija ističe da je pretvorba i privatizacija Croatia Zadar Lina problematična.
– Mi smo već prijavili cijeli slučaj DORH-u i USKOK-u. Tvrtka je privitizirana pod sumnjivim okolnostima. Puno je imovine otuđeno na problematičan način. Mi sad vodimo bitku za povrat imovine koja je po nama nezakonito otuđena. Pritom prije svega mislimo na krug, kaže Uranija.
Riječ je o zemljištu površine od 15 tisuća četvornih metara čija se vrijednost procjenjuje na 50 milijuna kuna.