Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gračan pozvao Livakovića i Pericu

20.09.2016. 22:00
Gračan pozvao Livakovića i Pericu


Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Švedske koja će se igrati u Trelleborgu 10. listopada. Gračan je za utakmicu u kojoj će Hrvatska morati pobijediti kako bi se plasirala na EP, koje će se od 16. do 30. lipnja sljedeće godine održati u Poljskoj pozvao dvojicu Zadrana, Dominika Livakovića, vratara Dinama i Stipu Pericu, napadača Udinesea. Sa šest golova u dosadašnjim utakmicama Perica je na četvrtom mjestu u redoslijedu najboljih strijelaca.
– Što se tiče utakmice sa Švedskom, sve je jasno. Nama u zadnjem kolu igra pobjeda za prvo mjesto, nema kalkulacija, isto je i Šveđanima. Švedska je pokazala svoju snagu kroz kvalifikacije, nisu izgubili niti jednu utakmicu, možda je tu i zakon brojeva na našoj strani. Motiva neće nedostajati, igrači su svjesni situacije. Znaju da je ovo prilika generacije, nije lako doći do završnice Europskog prvenstva i veseli me što je njihovo ponašanje vrlo profesionalno i ozbiljno – izjavio je Gračan.
Plasman na EP u Poljsku izborit će pobjednici svih devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u dodatne kvalifikacije iz kojih će još dvije u Poljsku.