Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bolje nam odgovara niža postava

Autor:

20.10.2008. 22:00
Bolje nam odgovara niža postava

Foto: Filip BRALA



Lakše se diše u Borik-Puntamici nakon premijernog nastupa u Jazinama ove sezone. Oni su sve ljubitelje košarke u Zadru, sudeći po rezultatima prijašnjih godina, naviknuli da ih se mora smatrati favoritima u svojoj dvorani. Tako su i pred utakmicu s Dubrovnikom svi već upisali dva boda na konto “zelenih” što se i primijetilo na samoj igri u prvom poluvremenu. No, gledala se jedna rovovska bitka u kojoj je na kraju ipak prevagnula veća želja Borikovih igrača za pobjedom. Igrač koji je odlučio utakmicu tricom preko igrača Dubrovnika (83:78) bio je Roko Čiklić povratnik u momčad nakon sezone odrađene u riječkom Kvarneru. Odigravši vrlo zrelu utakmicu, u kojoj je na kraju bio i najbolji strijelac sa 20 koševa, pokazao je da je veliko pojačanje za Borik ove sezone.
– Zahvalan sam treneru što mi je ukazao povjerenje koje sam mu mislim vratio na najbolji mogući način. Najvažnije da smo pobijedili premda je bilo teško, ipak smo uspjeli pronaći dobitnu kombinaciju. Podigli smo obranu u drugom dijelu utakmice i uspjeli smo pogoditi neke šutove i odlijepiti se na mirnijih sedam razlike – započeo je Čiklić.
Ipak ste se dvije minute prije kraja opet našli u stisci kad je Dubrovnik približio na minus dva?
– Onda sam opalio onu tricu koja je na sreću ušla. Hvala Bogu da je, ali mislim da bismo pobijedili i bez te trice.
Najveći teret u utakmici iznijeli su najiskusniji u redovima Borika. Uz vas su povukli Dundov, Mrva i Dević, osim malo rezerviranog Žorža. Trebalo je dosta vremena da se uštimate i posložite igru.
– Iako se poznajemo u dušu, bila je prisutna na početku trema koju je nosila ta prva utakmica. Dubrovnik je odigrao dobru obranu u toj prvoj dionici. Moram priznati da nam je svima malo teže priviknuti se na centre kao što su Šarlija i Đugum. Zvuči malo paradoksalno, ali najbolje nam leži kad igramo s nižom postavom. Godinama igrajući skupa navikli smo se na taj jedan “basketaški” sustav, gdje je Mrva igrao centra i tu se ipak najbolje snalazimo. Tako smo i okrenuli utakmicu s Dubrovnikom. Ne želim ovime umanjivati učinak Šarlije i Đuguma koji su odigrali odličnu utakmicu i s kojima smo dobili taktičku i igračku širinu, ali treba proći faza adaptacije svih nas na novi sustav i onda ćemo biti još jači.
Treba i u gostima dolaziti do bodova. Kako je krenula liga svaka gostujuća pobjeda bit će pravi pothvat?
– Moramo već protiv Dubrave ići po tu gostujuću pobjedu. Smatram da su nam šanse veće tamo nego u Trogiru tjedan poslije. Dubrava nas dočekuje s dva poraza i trebamo iskoristiti taj njihov nemir. Rekao sam još prije početka prvenstva da ćemo igrati u Ligi za prvaka. Za to nam trebaju sve pobjede u Jazinama i dva skalpa s gostovanja. Onda ćemo moći igrati za gušt sa Zadrom, Cibonom i ostalima – zaključio je Čiklić.