Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Od javne nabave do europskih projekata

Autor: Katarina Belić

20.10.2008. 22:00
Od javne nabave do europskih projekata

Foto: Adam VIDAS



Ovaj projekt je namijenjen prvenstveno svima onima koji će imati aktivnu ulogu u postupku privlačenja sredstava iz pristupnih strukturnih fondova da se bolje upoznaju sa strukturom, postupkom i zakonodavstvom Europske unije, kazala je Sanja Peričić, direktorica Razvojne agencije Zadarske županije
U okviru projekta “Jačanje lokalnih kapaciteta za strukturne fondove” jučer je, u prostorijama Razvojne agencije Zadarske županije, započeo seminar iz područja javne nabave koji će se održavati dva dana.
Koordinator provedbe ovoga projekta za Zadarsku županiju je Davor Lonić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i infrastrukturu Zadarske županije. Projekt “Jačanje lokalnih kapaciteta za strukturne fondove” pokrenut je u suradnji Središnjeg državnog ureda za upravu i Ministarstva vanjskih poslova Danske i ima za cilj jačanje lokalnih kapaciteta za učinkovito sudjelovanje u nacionalnim razvojnim procesima u kontekstu europskih integracija, a usmjeren je prema dvjema ciljnim skupinama i to predstavnicima lokalnih tijela vlasti, odnosno načelnicima i pročelnicima s jedne strane i lokalnim službenicima, predstavnicima socijalnih partnera te nevladinih udruga s druge strane.
Seminar je počeo s predavanjem o hrvatskom sustavu javne nabave, odnosno sa Zakonom o javnoj nabavi, a završit će s predavanjem o Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje projekata EU.
– Ovaj projekt je namijenjen prvenstveno svima onima koji će imati aktivnu ulogu u postupku privlačenja sredstava iz pristupnih strukturnih fondova da se bolje upoznaju sa strukturom, postupkom i zakonodavstvom Europske unije, kazala je Sanja Peričić, direktorica Razvojne agencije Zadarske županije.
Predavači dolaze iz Europskog edukacijskog foruma iz područja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i oni su u tijeku seminara predstavili hrvatski sustav javne nabave, sukladno svim zakonskim promjenama koje su se dogodile, te su bili na raspolaganju svim polaznicima za eventualna pitanja i nejasnoće.
– Ovo nije prvi put da se ovakav jedan seminar održava i u planu su i drugi slični seminari na ovu temu pa se tako uskoro i u samoj organizaciji naše agencije planira održati seminar koji će se usmjeriti na sve predstavnike jedinica lokalne samouprave. Također, 29. listopada će se u Šibeniku održati prezentacija projekta “Jačanje ustanova za upravljanje zaštićenim vrijednostima”, na kojem je Razvojna agencije Zadarske županije glavni partner uz Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije koja je nositelj projekta, najavila je Peričić.