Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jerbić i Santini s najviše nastupa

20.10.2010. 22:00
Jerbić i Santini s najviše nastupa


Ukupno je Dalibor Zebić koristio 21 igrača, što je približno jednako prosjeku ostalih hrvatskih prvoligaša


Premda ocjene koje igrači dobivaju od izvjestitelja s nogometnih utakmica nisu uvijek najrealnije, one ipak nešto otkrivaju. Tako je i s Trofejom Zadarskog lista koji od 2008. godine nosi ime “Hrvoje Ćustić”. Nakon 11. kola najbolje ocijenjeni igrači Zadra (po izvjestiteljima Zadarskog lista) su imenjaci, Antonijo Ježina i Antonio Mršić. Obojica imaju po deset nastupa, no Ježina je ima nešto više minuta provedenih u igri, pa je na prvom mjestu. Mršić dobar plasman može zahvaliti brojnim asistencijama za golove, a zanimljivo da je Ježina tako dobro plasiran, premda je u 10 nastupa primio nemalih 18 golova (1.8 po utakmici). Nije stoga teško zaključiti da je Ježina zaslužan što Zadar nije potonuo još dublje na ljestvici ili neke utakmice izgubio s još uvjerljivijom razlikom. Ivan Santini i Jure Jerbić jedini su nastupili na svih 11 utakmica. Jerbić je u prosjeku na terenu bio 57 minuta nakon što je svih 90 minuta igrao na pet utakmica. Santinijev prosjek je znatno veći (88 minuta), ali Santinijeve igre nisu na tragu najboljih lanjskih izdanja. Kada su bili u momčadi Con, Puljić i Ježina u pravilu su odigrali svih 90 minuta.
Od igrača koji su došli ovo ljeto najbolje ocjene ima Marin Con (5.90) i s tim je učinkom Riječanin na četvrtom mjestu. Sedam igrača ima manje od potrebnih 50 posto nastupa, a u toj se kategoriji našao i Želimir Terkeš, koji je ove jeseni završio na operaciji. Tek u 11. kolu prvi put ove sezone nastupio je Ferdo Milin (Zaprešiću je odigrao 79 minuta), dok je jedini igrač koji nijednom nije ocijenjen Filip Anić (1 nastup, 9 minuta). Ukupno je Dalibor Zebić koristio 21 igrača, što je približno jednako prosjeku ostalih hrvatskih prvoligaša. I lani je nakon 11. kola nastup u prvoj momčadi Zadra zabilježio 21 igrač.


 ZADAR NAJNEKONKRETNIJI




Dva crvena kartona u posljednja dva kola (Šibenik, Inter) dodatno su pogoršala situaciju Zadra na ljestvici Trofeja za fair play, koju vodi Udruga Prve HNL. Štoviše sa 76,390 bodova (30 žutih kartona, 3 crvena) Zadar je na posljednjem mjestu spomenute ljestvice. Vodeći je Dinamo (89,750), slijede Split (87,069) i Rijeka (85,750), a Zadru najbliža momčad je 15. Istra 1961 (77,142).