Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zenit prejak za Hajduk

20.10.2010. 22:00
Zenit prejak za Hajduk


U susretu trećeg kola G skupine Europske lige Hajduk je na gostovanju u St. Peterburgu izgubio od Zenita 0:2. Golove za ruski sastav zabili su Buharov u 25. minuti, te Danny u 68. minuti.
Hajduk u prvom poluvremenu nije bio u podređenoj poziciji, iako treba reći da je Zenit, koji je nakon dva kola imao maksimalan učinak, utakmicu počeo bez najboljeg strijelca Keržakova, te još dvojice standarnih prvotimaca Zirjanova i Brune Alvesa.
Već u prvoj minuti Vukušić je dobio loptu u kazneni prostor, ali je bio previše iskosa pa je njegov udarac završio pored gola. Nakon toga nije bilo izglednijih prilika, a onda je u 25. minuti Zenit poveo 1:0. Denisov je uputio centaršut, a Buharov je neometan između dvojice stopera Hajduka, Maloče i Buljata, glavom pogodio mrežu.
Hajdukovci su najbolju priliku imali u 33. minuti, kada je Strinić ubacio s lijevog boka u 16-erac, a Vukušić je sa desetak metara opalio nogom, ali ravno u vratara Ževnova.
U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao sa jednom promjenom, umjesto Anasa Sharbinija ušao je Duje Čop. No, to nije imalo nikakav pozitivan utjecaj. Dapače, Hajduk je mogao doživjeti katastrofalan poraz. U 49. minuti Buharov je promašio stopostotnu priliku. Nakon duplog pasa sa Dannyjem izbio je sam pred vratara Subašića, ali je pucao preko gola.
Domaćini su poveli 2-0 u 68. minuti. I taj je pogodak pao nakon lošeg pokrivanja Hajdukovih stopera. Luković je ubacio u peterac splitske momčadi, a Danny je lakoćom zabio za 2-0.
U 80. i 82. minuti još dvije prigode za Zenit. Kanjunikov je pucao iz neposredne blizine, ali je Subašić obranio, a nakon toga je Buharov pogodio vratnicu, lopta se odbila do Semaka koji je “petljao” pred nebranjenim Hajdukovim golom i propala je prigoda za povećanje rezultata. Zadnju prigodu na utakmici imao je Vukušić u sudačkoj nadoknadi, ali je njegov udarac glavom Ževnov uspio obraniti.
U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht je u Bruxellesu pobijedio AEK 3:0, a golove su postigli Boussoufa (31), Lukaku (72) i Juhasz (75). Nakon tri kola vodi Zenit s maksimalnih devet bodova, dok Anderlecht, AEK i Hajduk imaju po tri boda.
U četvrtom kolu Hajduk će 4. studenoga u Splitu dočekati Zenit, dok će AEK u Ateni ugostiti Anderlecht.


 POKLEPOVIĆ: ČEKAT ĆEMO NOVE PRILIKE


Trener Hajduka Stanko Poklepović ocijenio je kako je pobjeda Zenita od 2-0 realan ishod utakmice trećeg kola G skupine Europske lige.
“Činjenica je da smo radili greške u posljednjoj liniji nakon kojih je Zenit zabio pogotke, ali smo se i u nekoliko navrata uspjeli spasiti. Dobro smo odigrali, ali ipak treba reći da je pobjeda Zenita od 2-0 realan rezultat. Morat ćemo čekati nove prilike”, kazao je Poklepović.
U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht je u Bruxellesu pobijedio AEK 3:0, i nakon tri kola vodi Zenit s maksimalnih devet bodova, dok Anderlecht, AEK i Hajduk imaju po tri boda.
U četvrtom kolu Hajduk će 4. studenog u Splitu dočekati Zenit, dok će AEK u Ateni ugostiti Anderlecht.




 ZENIT – HAJDUK 2:0


 STADION: Petrovski. GLEDATELJA: 20.000. SUDAC: Libor Kovarik (Češka). STRIJELCI: 1-0 Buharov (25), 2-0 Danny (68).
ZENIT: Ževnov, Anjukov, Lombaerts, Križanac, Luković, Denisov, Fajzulin (Zirjanov, 65), Semak, Lazović (Ionov, 71), Buharov, Danny (Kanjunikov, 77).
HAJDUK: Subašić, Strinić, J. Buljat, Maloča, Oremuš, Ljubičić, Brkljača (Trebotić, 87), Bulku (Jozinović, 80) , Ibričić, Anas Sharbini (Čop, 46), Vukušić.