Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U subotu predstavljanje knjige don Ivana Kevrića

20.10.2011. 22:00
U subotu predstavljanje knjige don Ivana Kevrića


Predstavljanje knjige don Ivana Kevrića “O. Josip Milunović – život i djelo”, devete knjige u devet godina, održat će se u subotu, 22. listopada, u Osnovnoj školi Visočane s početkom u 11 sati. Prethodno će se, s početkom u 10 sati, u župnoj crkvi Sv. Ante u povodu 40. obljetnice svećenstva don Ivana održati svečana misa.
Knjigu će predstaviti zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, vojni kapelan iz Đakova prof. Dragan Majić, književnik Ante Tičić i autor knjige don Ivan Kevrić. Voditelj predstavljanja je Ivica Dundović, voditelj KUD-a Radovin.
Propovjednika, misionara, vrijednog svećeničkog jezuita, prof. Josipa Milunovića su 15. ožujka 1709. godine iznjedrile Visočane. Imao je 13 godina kad su Milunovići iz ovog ravnokotarskog mjesta stigli u Slavoniju, u grad Požegu.
Kao mladić s 24 godine stupa u isusovački red, u novicijat Družbe Isusove u Beču. Nakon novicijata proći će Požegu, Zagreb, Varaždin, Požegu, Graz, Pečuh i Osijek. Zadnjih sedam godina života od 1752. do 1759. godine apostolski ga put vraća u Požegu, gdje i umire u 50. godini života. Napisao je književno djelo “Šest nedilja na poštenje sv. Alojzija Gonzage”, prvi životopis sv. Alojzija na hrvatskom jeziku.