Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za prevoženje gotovo tri kilograma “speeda” osuđen na 38 mjeseci zatvora

20.10.2011. 22:00
Za prevoženje gotovo tri kilograma “speeda” osuđen na 38 mjeseci zatvora


Kovačević je djelo priznao u cijelosti ne željevši imenovati osobu za koju je gotovo tri kilograma “speeda” trebao prevesti iz Pakoštana u Split. Po izricanju presude pušten je iz pritvora


Na tri godine i dva mjeseca zatvora jučer je po kratkom postupku na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen Pere Knežević (29) iz Kaštel Novog, nakon čega je odmah i pušten iz pritvora u kojem se nalazio od 8. kolovoza ove godine. Sutkinja Dijana Grancarić jučer je pročitala optužnicu Kovačeviću kojom ga se teretilo da je 8. kolovoza po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom za nagradu od dvije tisuće kuna dogovorio prijevoz 2,994,84 grama amfetamina, odnosno popularno zvanog speeda. Prema optužnici, Kovačeviću je ta nepoznata osoba opisala mjesto gdje će u Pakoštanima preuzeti “speed” te ga prevesti u Split. Osobnim automobilom renault safrane Kovačević se dovezao do šume na samom ulazu u Pakoštane gdje je potom preuzeo kutiju s drogom koja mu je bila ostavljena pokraj električnog stupa. U kutiji se nalazilo više PVC vrećica s tabletama “speeda” koje je on potom sakrio na više mjesta u automobilu. Potom se oko 23 sata uputio prema Splitu, no kako su zadarski policajci Odjela za narkotike saznali za transport droge, zaustavljen je u Šopotu pokraj Benkovca. Knežević im je tada dragovoljno predao dva paketa s opojnom drogom ukupne težine od oko jedan kilogram, a nakon pretresa automobila, policajci su mu u prtljažniku automobila, točnije spremniku za plin, pronašli još gotovo dva kilograma iste droge. Kovačević je odmah uhićen te prepraćen istražnom sucu koji mu je odredio pritvor u kojem se nalazio sve do jučer kada mu je započelo i završilo suđenje u sat vremena tijekom kojeg su svoja svjedočanstva iznijeli i policajci koji su sudjelovali u akciji.
Iako nije želio otkriti za koga je trebao prevesti drogu, odnosno odigrati ulogu “mule”, Kovačević je djelo upravo po navodima optužnice priznao u cijelosti te se iskreno pokajao zbog učinjenog. Kako do sada nije osuđivan, niti je ovisnik, njemu je ukinut pritvor da pravomoćnosti presude, odnosno do poziva na izdržavanje kazne.