Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kloozu drugu godinu za redom odobrena sredstva za rad

20.10.2013. 22:00
Kloozu drugu godinu za redom odobrena sredstva za rad


Sveukupni broj korisnika, uključujući one koji su pohađali radionice, naše aktivnosti, kao i broj posjetitelja koji su dolazili s nekakvim upitom jer djelujemo i kao info točka bio je oko 450 korisnika, a najmanje 120 njih sudjelovalo je na radionicama, rekla je Rogić


Prvi zadarski Klub mladih Klooz radit će i ove godine. Dobru vijest javila je Morana Rogić iz Cinaza potvrdivši kako je Ministarstvo socijalne politike i mladih drugu godinu odobrilo sredstva, 71.308 kuna, za rad Klooza. Projekt Udruge Cinaz, Klub mladih, započeo je s radom prošle godine, a u okviru djeluje i info točka za mlade. Po odličnom odazivu mladih već prvu godinu rada pokazalo se da višegodišnji povici o potrebi kluba za mlade u našem gradu nisu bili isprazni.
S obzirom da je Ministarstvo ove godine smanjilo broj projekata koje je odobrilo, proširilo kriterije, na razini Hrvatske odobreno je sedamnaest, a u Dalmaciji svega dva projekta, rad Kluba mladih dobiva na još vrećoj vrijednosti.
– Sveukupni broj korisnika, uključujući one koji su pohađali radionice, naše aktivnosti, kao i broj posjetitelja koji su dolazili s nekakvim upitom jer djelujemo i kao info točka bio je oko 450 korisnika, a najmanje 120 njih sudjelovalo je na radionicama, rekla je Rogić. Pretežni korisnici Klooza su mladi studentske i srednjoškolske populacije, i nešto stariji do trideset godina.
Već danas Klub započinje s prvim radionicama i to likovnom radionicom crtanja i slikanja za koju vlada velik interes. Radno vrijeme kluba od ove godine bit će i subotom, a Rogić najavljuje još više raznovrsnih radionica, minimalno jednu mjesečno uz sve ostale aktivnosti poput književnih ili filmskih večeri, tribina, okruglih stolova, književnih kvizova i slično.
Program kluba dosta će se razlikovati od prošlogodišnjeg. Iste će ostati dvije radionice, likovna i dekodiranje medijske poruke, a od ove godine mladi će moći polaziti šahovsku radionicu, radionicu stripa, filozofije rock’n’rolla, kreativnog izražavanja i pisanja eseja, glazbene kulture… Praćenje svih događanja vezanih uz Klub i Udrugu Cinaz, uputila je Rogić, može se pratiti i putem web stranice http://www.udrugacinaz.hr/ ili Facebook stranice kluba http://www.facebook.com/KlubMladihKlooz, a tamo se mogu pronaći i prijavnice za radionice.