Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Još nema presude za ubojstvo bređe kobile

20.10.2016. 22:00
Još nema presude za ubojstvo bređe kobile


Sutkinja Iva Lovrin, unatoč najavljenoj presudi protiv Šime i Brune Kokića za krađu i ubojstvo bređe kobile u studenom 2013. godine, jučer je donijela rješenje kako će se glavna rasprava nastaviti ispitivanjem svjedoka – i to Marija Babića i Petra Kneževića. Uz ove svjedoke za sljedeće će ročište biti zatražen i elaborat očevida, kao i podaci tko je u PU zadarskoj vodio kriminalističku obradu.
Prema optužnici zadarskog Općinskog državnog odvjetništva okrivljenici su, zajedno s tada maloljetnim prijateljem, ukrali i ubili bređu kobilu, a potom ždrijebe u posteljici odbacili i po njemu skakali. Životinju su na velebitskom pašnjaku, rasporili i ubili, a više od 40 kilograma ukradenog mesa odnijeli su u Zadar. Dio mesa su uspjeli prodati, a novac su potrošili na zabavu, dok su preostali dio dali psima za hranu. Policija ih je pronašla zahvaljujući pričama lokalnog stanovništva, a oni su pomogli istražiteljima opisom automobila koji je tog dana kružio opustjelim Velebitom.
 Bezuvjetnu zatvorsku kaznu od godine dana zatražilo je ODO koje ih tereti za krađu mesa i mučenje životinja. Tijekom glavne rasprave Bruno Kokić je potvrdio da su bili na izletu na Velebitu, ali da u početku to nije priznao jer se “bojao vojske” u kojoj je tada dragovoljno služio vojni rok. Okrivljenici tijekom glavne rasprave nisu pokazali nikakvo kajanje za počinjeno kazneno djelo.
Dvojica mladića iz ovog slučaja su prije incidenta na Velebitu, iste godine optuženi da su sudjelovali i u serijskom silovanju zadarske maturantice na Kolovarama.
Sljedeće ročište sutkinja je zakazala za 28. studenog.