Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stigle četiri ponude za VOX-ovu koncesiju

20.10.2016. 22:00
Stigle četiri ponude za VOX-ovu koncesiju


Vijeće za elektroničke medije jučer je otvorilo ponude pristigle na obavijest o namjeri za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija i televizije koje je raspisala Agencija za elektroničke medije.
Za pružanje televizijskih usluga na području digitalne regije D-7, koja obuhvaća Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko- senjske županije, bivša koncesija TV Vox-a, javila su se četiri ponuđača. Ponude su dostavili Televizija Dalmacija d.o.o., Vinkovačka televizija d.o.o. (VTV) – za koju se neslužbeno može doznati kako je najizvjesniji kandidat – i Televizija Jadran d.o.o., široj javnosti dobro poznate na našem medijskom prostoru. Četvrta ponuda stigla je od tvrtke Robur j.d.o.o. iz Čakovca koja je, kako stoji u sudskom registru, registrirana tek prije devet mjeseci i to za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, a njen je direktor i osnivač Danijel Janković, prema javno dostupnim podacima, bio vlasnik jedne u međuvremenu propale trgovačke tvrtke.
Na području Zadarske, Šibensko-kninske i dijela Ličko-senjske županije koncesiju je od 2011. godine imala tvrtka VOX d.o.o. koja joj je u međuvremenu trajno oduzeta. U novinarskim krugovima posljednjih mjeseci kruže informacije kako je za koncesiju bila zainteresirana i Mreža TV, između ostalih dostupna na području Splitsko-dalmatinske i dijela Dubrovačko-neretvanske županije, a koja odnedavno ima i novinarsko-snimateljsku ekipu na području Zadra. Barem formalno Mreža TV nije pokazala interes za davanje ponude na obavijest Agencije za elektroničke medije.