Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Puna Torba(rina) bodova!

21.10.2017. 18:59
Puna Torba(rina) bodova!


Zadar je u devetom kolu Treće HNL jug na svojim Stanovima doslovno razmontirao dotad trećeplasiranu momčad Uranije. Konačni rezultat od 5:2 na kraju je mogao biti još uvjerljiviji u korist Zadrana, ali ni ovako nema nimalo razloga za tugu.  Trostruki strijelac za momčad sa Stanova bio je Karlo Torbarina, a po jedan su dodali Dragan Župan i Josip Gagula. Za momčad iz Baške Vode pogađali su Marin Božić i Mario Pejković.
U utakmici koja je imala poseban značaj jer je igrana na rođendan Hrvoja Ćustića igrači Zadra odigrali su baš onako kako treba za Dvanaestog anđela. Od prve minute krenuli su ofenzivno prema gostujućim vratima. U 3. minuti prijeti Torbarina nakon što mu je Viduka asistirao s lijevog boka, ali lopta odlazi preko gola. U 6. minuti Zadar je poveo. Župan je uputio odličnu okomitu loptu za Torbarinu koji izlazi oči u oči sa suparničkim vratarem i poentira za 1:0. Igrala se 30. minuta kada je Zadar podebljao svoje vodstvo. Akcija je krenula od Župana, Verunica je po desnoj strani ušao u 16-erac i pronašao Torbarinu koji je neumoljiv – 2:0. Četiri minute kasnije gosti su smanjili. Nakon jednog kornera obrana Zadra nije dobro počistila i Šerer pogađa za 2:1. U 39. minuti Župan je izveo korner, lopta se odbija do Torbarine koji zaokružuje hat trick na ovoj utakmici. Mogao je Zadar i do četvrtog pogotka u prvom dijelu, ali Verunicu su centimetri spriječili da se upiše u strijelce.
U nastavak je Zadar ušao jednako agresivno kao i u prvom dijelu. U 51. minuti Jurić puca s 18 metara preko gola. Igrala se 58. minuta kada je Šerer bio u prilici, ali odlično intervenira Karlo Jurjević. Pet minuta kasnije Pejković je izbio sam ispred Zadrova gola i pogodio za 3:2. Međutim Zadar u 77. minuti postiže i četvrti pogodak i praktički rješava pitanje pobjednika. Župan je milimetarski točno pucao sa 17 metara i probušio mrežu Uranije – 4:2. Zadar je nakon toga imao pregršt prilika, malo je dijelilo Jerbića, Tokića i Župana da pošalju vratara Uranije po loptu u svoju mrežu. A onda je Gagula u 84. minuti stavio točku na 'i' ovog dvoboja. Pucao je s 15 metara, lopta je nokoga okrznula i završila u donjem desnom kutu gostujućeg gola – 5:2. 
ZADAR 5
URANIA 2
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Mišo Krešić (Metković) Pomoćnici: Toni Bešker ( Solin). Strijelci: 1:0 Torbarina (6') 2:0 Torbarina (30'), 2:1 Božić (34') 3:1 Torbarina (39'), 3:2 Pejković (68'),  4:2 Župan (78'), 5:2 Gagula (84').
Žuti kartoni: Viduka, Šimurina, Tokić ( Zadar) Šerer, Božić, Tomas ( Urania).
Crveni: –
ZADAR: K. Jurjević, Pranić, Sarić, Viduka, Tokić, Jerbić, Jurić (od 66' Šimurina), Torbarina (od 81' Smokrović), Župan, Verunica (od 58' Gagula). Trener: Leo Burčul
URANIA: Brkulj, J. Tomas, D. Tomas (od 83' Brodarić), Jezidžić, Božić, Koštić, Tomaš, Šerer, Kljenak (od 82' Topić) Trener: Ivica Znaor