Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Od 1. prosinca naplata parkinga do 14 sati

Autor: Teuta Babajko Jamičić

20.11.2008. 23:00
Od 1. prosinca naplata parkinga do 14 sati

Foto: Zvonko KUCELIN



Nezavisni vijećnik Željko Predovan na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća izrazio je zabrinutost zbog stanja na Poluotoku, gdje u popodnevnim, a osobito večernjim satima pusta je Kalelarga, više nema šetača, prolaznika – nikoga.
– Trgovački centri, koji su se otvorili na rubnim djelovima grada, odveli su ljude izvan Poluotoka. Više nitko ne šeta Kalelargom popodne, a osobito navečer, gradske ulice su puste, nigdje nikoga… Poluotok umire, krajnje je vrijeme da učinimo nešto po tom pitanju, govori Predovan, predlažući da se u popodnevnim satima ukine plaćanje parkiranja na Poluotoku te snizi spomenička renta u staroj gradskoj jezgri budući da sve više poslovnih prostora ostaje prazno.
Gradonačelnik Kolega, na Predovanovu inicijativu, pojasnio je kako gradska vlast nastoji Poluotok oživiti nizom kratkoročnih, ali i dugoročnih akcija. Ljetne akcije, navodi Kolega, bile su izuzetno uspješne te najavljuje manifestaciju Advent na Polutoku tijekom koje će duž Kalelarge biti poslužena kilometarska štrudla od jabuka.
– Poluotok treba sadržajno obogatiti i tijekom zimskih mjeseci, da se vrati život staroj gradskoj jezgri kao što je to bilo ljeti. Isto tako, stara gradska jezgra zahtjeva sustavna, dugoročna ulaganja. Glede kratkoročnih akcija, uz Advent na Poluotoku, za prosinac najavljujemo skraćeno vrijeme plaćanja parkinga. Naime, od 1. prosinca, parkiranje na Poluotoku, umjesto do 18 sati, plaćat će se do 14, kaže Kolega, ističući kako je Poluotok žila kucavica Zadra, zbog čega treba život vratiti u staru gradsku jezgru.