Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Četrdeset godina suvremenog plesa u Zadru

20.11.2011. 23:00
Četrdeset godina suvremenog plesa u Zadru


Prigodnim programom Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa proslavio je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 40 godina suvremenog plesa u Zadru.
U povodu proslave upriličen je bogat program učenica škole, ali i brojnih gostiju poput učenica škole Ane Maletić iz Zagreba, Zadarskog plesnog ansambla ili Ansambla Step by Step iz Zagreba. Ipak, najveća čestitka stiže slijedeće godine kada bi se u Zadru uz osnovnu trebala otvoriti i srednja plesna škola.
– Večeras smo željeli zaokružiti naših 40 godina postojanja, a posebno zadovoljstvo mi je što mogu reći da je taj rad stvorio temelj i zrelost za otvaranje srednje plesne škole u Zadru. Programom smo željeli pokazati što se radi u plesnoj školi, naši gosti pokazat će što se radi u srednjoj plesnoj školi, ali i što mladi plesač u životu može dalje raditi s plesom, rekla je ravnateljica GŠ Blagoja Berse Branka Višić Karavida.
Nešto više o samim počecima Plesnog odjela škole rekla je pročelnica Odjela Sanja Petrovski i jedna od profesorica koja od samih početaka radi u njemu. A na pozornicu je pozvala i počasnu gošću večeri Vlastu Kavurić, mentoricu suvremenog plesa koja je davne 1971. inicirala nastanak škole u Zadru.
– U to vrijeme pogodnosti su bile takve da se škola mogla otvoriti, a danas je Zadar postao grad centar suvremenog plesa na ovom području srednje Dalmacije. U tim prvim godinama inicirala sam i pomagala školu koliko sam mogla, ali moramo zahvaliti svim nastavnicama koje su počele raditi u školi i radile su svih ovih godina, čak i onda kada je to bilo nemoguće u ratnim vremenima i zahvaljujući kojima ova škola danas slavi 40 godina, rekla je Kavurić uputivši iskrene čestitke.
Bogati program nastavio se čestitkama brojnih suradnika Odjela te plesnih stručnjaka te nastupima gostiju.