Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iliru Lleshiju u četvrtak presuda zbog pokušaja ubojstva

20.11.2011. 23:00
Iliru Lleshiju u četvrtak presuda zbog pokušaja ubojstva


– Samo stjecajem sretnih okolnosti Čičić je preživio. Stoga za optuženika predlažem zatvorsku kaznu, a napominjem kako osim njegove mladosti i neosuđivanosti nema olakotnih okolnosti koje bi mu se pri odmjeravanju kaznene sankcije mogle uzeti u obzir – Slobodan Denona


Županijski državni odvjetnik odustao je jučer od kaznenog progona petorice suoptuženika u tučnjavi koja se još prije pet godina dogodila ispred nekadašnjeg noćnog kluba Gotham na Višnjiku, no ustrajao je u tužbi protiv prvooptuženog Ilira Lleshija. Tužitelj Slobodan Denona u završnim je riječima pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru kojim predsjeda sutkinja Dijana Grancarić pojasnio kako je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno dokazano da je Lleshi u općoj tućnjavi u kojoj su s jedne strane su s sudjelovli on i četvoro njegovih prijatelja, a s druge Ivan Čičić i Miroslav Andačić, Čičiću preklopnim nožem zadao ubod s leđa, tik uz plućno krilo.
– Samo stjecajem sretnih okolnosti Čičić je preživio pa stoga za optuženika predlažem zatvorsku kaznu. Napominjem kako osim njegove mladosti i dosadašnje neosuđivanosti nema olakotnih okolnosti koje bi mu se pri odmjeravanju kaznene sankcije mogle uzeti u obzir – istaknuo je tužitelj napominjući kako sama brojčana nadmoćnost Lleshijeve skupine opovrgava navode koje je iznio u svojoj obrani kazavši kako je nož izvadio u namjeri da se obrani, te da je riječ o malom nožu, suveniru koji je kupio na tržnici.
– Optuženik je nož kojim je počinio kazneno djelo bacio u more upravo kako bi onemogućio dokazivanje pa mu se stoga ne može vjerovati kada kaže da je predmetni nož izvadio samo kako bi se obranio, a ne ozlijedio ili štoviše, pokušao usmrtiti oštećenika – naglasio je Denona nakon čega je Lleshijev branitelj pojasnio kako je ipak riječ o blažem kaznenom djelu te niti iz Čičićeva svjedočanstva ne proizlazi da bi njegov klijent imao ubilačke namjere.
– Iskreno mi je žao i kajem se zbog učinjenog. Ja inače nisam takva osoba – izustio je optuženi Ilir Lleshi na kraju postupka, nakon čega mu je sutkinja Grancarić najavila izricanje presude za tri dana.
Optužnicom se, podsjetimo, prvotno teretilo Ilira Lleshija, četvoricu njegovih prijatelja i Miroslava Andačića zbog sudjelovanja u tučnjavi ispred bivšeg noćnog kluba Gotham u sitnim noćnim satima krajem kolovoza 2006. godine. Ivan Čičić, prema navodima optužnice, bio je tada u društvu svog prijatelja Miroslava Andačića. Braća Gojani kojima su se pridružili Ilir LLeshi (24), Petar Perović (26) i Davor Solomun (23) zbog ranije svađe unutar kluba dočekali su dvojac, opkolili ih i započeli udarati rukama i nogama po cijelom tijelu. U jednom trenutku Ilir Lleshi izvukao je nož na preklapanje kojim je potom, kako navodi tužiteljstvo, s ciljem da ubije Čičića zadao mu ubodnu ranu s leđa u predjelu desnog prsišta što je prouzročilo prodor zraka u prsište i krvarenje. Stoga je tužiteljstvo Ilira LLeshija optužilo za pokušaja ubojstva Ivana Čičića, dok je ostalu petoricu, uključujući i Miroslava Andačića (23), Čičićeva prijatelja, sve do jučer teretilo zbog sudjelovanja u tučnjavi.