Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kadeti Caspera prvaci Dalmacije

20.11.2011. 23:00
Kadeti Caspera prvaci Dalmacije


Kadeti šahovskog kluba Casper osvojili su prvo mjesto u Kadetskoj šahovskoj ligi – skupni Jug i tako postali momčadski prvaci Dalmacije. Najbolja kadetska dalmatinska momčad osvojila je 18 meč bodova i nižeplasiranim momčadima iz Splitsko-dalmatinske županije pobjegla za cijela tri meč boda. Svoju superiornost nad ostalima Kasperovci su pokazali time što su u zadnje kolo ušli s praktično osiguranim prvim mjestom koje vodi na državno momčadsko kadetsko prvenstvo.
Pobjednička momčad igrala je u sastavu Toni Petrušić, Dominik Čolak, Danijel Paleka, Dominik Didulica, Mario Šagi-Kotlar, Domagoj Babin i Matej Levačić. U trinaest kola pobjedili su u deset mečeva, a tri igrali neriješeno. Gorčinu poraza dobri duhovi zadarskog šaha nisu osjetili. Udarni igrač Toni Petrušić ostvario je stopostotni učinak, devet bodova u devet partija i ujedno je bio najuspješniji pojedinac cijelog natjecanja.
– Zadovoljan sam nastupom kadeta. ŠK Casper u finalu Hrvatske ima predstavnika u skupni kadeta i kadetkinja koje su to pravo izborile ranije. Ovi uspjesi su rezultat dugogodišnjeg i kontinuiranog rada škole šaha u klubu i ujedno potvrda da dobro radimo, kaže predsjednik ŠK Casper Veljko Šagi.
Od preostalih predstavnika iz Zadarske županije druga ekipa Caspera je zauzela deveto mjesto sa šest meč bodova, a ekipa ŠK Goran iz Bibinja je završila kao deseta s dva meč boda.