Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prilike prolaze, pobjede ne dolaze

20.11.2011. 23:00
Prilike prolaze, pobjede ne dolaze


Varaždin je dočekao prvu pobjedu u sezoni i tako zamijenio mjesto na ljestvici sa Zadranima koji su sada na posljednjoj (14.) poziciji. Kao i u prethodnom kolu protiv Centrometala Zadar je imao priliku barem za jedan bod, ali drugi put zaredom momčad Marina Masnića izgubila je 1:3.
Počelo je vrlo loše za momčad s Višnjika. Varaždin je poveo 5:0 i tako praktički riješio prvi set budući da se Zadar nijednom nakon početnog zaostataka nije uspio približiti domaćinima. U drugom setu obrnut slučaj, Zadar je dominirao od prvog poena i vrlo uvjerljivo došao do izjednačenja.
– To je bio možda i naš najbolji set ove sezone. Nadali smo se da ćemo tako raspoloženi biti i u trećem setu – rekao je trener Masnić nakon utakmice. No, zadarske su se nade brzo rasplinule, u trećem setu Zadar je ponovno bio vrlo loš i Varaždin se vratio u igru.
– Imali smo previše propusta u obrani, a ni prijem nam nije bio na prvoj razni. Svaki igrač je imao nekoliko pogrešaka i to je bilo previše – dodao je Masnić.
Četvrti set bio je i rezultatski najzanimljiviji. Igralo se poen za poen sve do završnice u kojoj su Zadrani ponovno pokazali da im je Prva A liga teško breme koje sve teže nose. Za sada ništa nije izgubljeno, Zadar porazima unatoč nije otpisan, ali negdje će nekoga trebati i pobijediti. Varaždin je bio dobra prilika s obzirom da je riječ o vrlo mladoj momčadi koja je kvalitetnom slična Zadru. Gostovanja poput Varaždina nema mnogo i zato bi Zadrani bili sretni da su se kući vratili makar s jednim bodom.


VARAŽDIN – ZADAR 3:1


(25:17, 15:25, 25:19, 25:22)
VARAŽDIN – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Perić i Milinović (Zagreb).
VARAŽDIN VOLLEY: Rajić, Vincek, Komes, Mihajlov, A. Čičković, Jošić, Ćurkalj, Somođi, Žganec, Mat. Čičković, Mar. Čičković. Trener: Tomo Paun.
ZADAR: Viduka, Škara, Frleta, Surać, Bakale, Mandić, Burčul, Šestan, Belić. Trener: Marin Masnić.




PRVA A HOL


Rezultati 7. kola: Varaždin Volley – Zadar 3:1, Mursa Pan – Rijeka 3:0, Vukovar – Opatija 3:1, Zagreb – Split 3:1, Šibenik – Karlovac 2:3, Centrometal – Daruvar 3:0, Sisak – Rovinj (odgođeno).
Redoslijed: Mursa Pan 18, Rovinj, Rijeka 15, Sisak 14, Opatija, Centrometal 12, Zagreb 11, Vukovar 10, Split, Karlovac 8, Daruvar 7, Šibenik, Varaždin 4, Zadar 3
U 8. kolu (26./27. studenoga) igraju: Zadar – Daruvar, Rovinj – Centrometal, Karlovac – Sisak, Split – Šibenik, Opatija – Zagreb, Rijeka – Vukovar, Varaždin Volley – Mursa Pan P. I.