Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Surać: Nismo bili pravi, ali pišu se bodovi

20.11.2011. 23:00
Surać: Nismo bili pravi, ali pišu se bodovi


Drago mi je da je moj pogodak na kraju odlučio, no još draža mi je pobjeda koju nismo osjetili već više od mjesec dana – zaključio je Begonja


Nakon tri poraza u nizu konačno je svanulo malo sunca na Stanovima. Tri kola bez boda došla su na naplatu protiv Osijeka, koji je cijelu utakmicu prijetio, a tek su na kraju uspjeli zabiti počasni gol. Vratar Zadrana Antonio Ježina imao je pune ruke posla te je u nekoliko situacija bio spasitelj zadarskih ambicija za osvajanje iznimno bitna tri boda.
– Zasluženo smo pobijedili, jer smo dominirali većim dijelom utakmice. Željeli smo tu pobjedu jako, bili smo čvrsti, znali smo što hoćemo. Osijek je imao svoje šanse, no nakon crvenog kartona i gola početkom drugog poluvremena znali smo ostvariti naš zacrtani cilj, a to je tri boda. Ovom pobjedom idemo se pripremati što bolje možemo za sljedeću subotu kada nam dolazi Lučko. Ako uspijemo pobijediti u tom susretu, bit ćemo ponovno u dobroj poziciji što se tiče borbe za ostanak u ligi – komentar je zadarskog vratara Ježine na utakmicu.
Slično razmišljanje je ponudio kapetan Jakov Surać. Utakmica nije bila za umiranje u ljepoti, ali su na kraju pamte samo bodovi koji su ovog puta ostali na Stanovima.
– Nakon tri uzastopna poraza malo smo se pribojavali ove utakmice, no svi smo pokazali da možemo dobiti iako nismo odigrali na vrhunskoj razini. Mogla je utakmica krenuti i drugom smjeru da je Ljubojević zabio svoj zicer na početku utakmice. Srećom nije, no nismo ni mi kasnije jedanaesterac koji nas je unazadio psihički u tom trenutku. Opet s druge strane uzdigao nas je crveni karton Osječana malo kasnije i tada smo znali da moramo iskoristiti tu brojčanu prednost. Con je fenomenalno pogodio odmah na početku drugog poluvremena i od tada je puno lakše bilo gledati prema kraju. Nismo bili pravi, Osijek je čak u drugom dijelu bio bolji protivnik, no bitno je da smo uzeli tri boda koji će nam itekako dobro doći nakon dužeg sušnog razdoblja – kapetanove su riječi nakon utakmice.
Bliceve fotoaparata i svjetla kamera najviše je privlačio strijelac drugog gola za Zadar, Luka Begonja. Potvrdio je pobjedu u posljednjim trenucima fenomenalnim volejem u rašlje Osijekovog vratara.
– Očekivali smo tešku utakmicu i takva je bila. Znali smo da je Osijek puno bolji u gostima nego na svom terenu. Postavili smo se od početka čvrsto, borbeno i nije nas pokolebao promašeni jedanaesterac, što je najvažnije od svega. Uspjeli smo odmah na startu drugog poluvremena pogoditi za vodstvo i trebali smo se do kraja održati i uzeti pobjedu. Drago mi je da je moj pogodak na kraju odlučio, no još draža mi je pobjeda koju nismo osjetili već više od mjesec dana – zaključio je Begonja.


Previše gafova




Puno posla u kvalitativno siromašnoj utakmici imali su vratari obje momčadi. Osijekov vratar, Ivan Kardum, mogao je postati junakom nakon obrane jedanaesterca Santiniju, no kapitulirao je u 46. i 90. minuti.
– Nažalost, odlazimo iz Zadra bez ijednog boda, iako smo neloše odigrali utakmicu. Imali smo svoje prilike, no nismo bili efikasni što na ovako teškim gostovanjima ne može proći nekažnjeno. Imali smo nekoliko gafova u utakmici koji su nas koštali poraza. Jedanaesterac smo srećom obranili, no odmah malo nakon toga isključen nam je igrač te smo na početku drugog dijela odigrali kriminalno u obrani i dopustili Zadru da povede. Sve to je bilo previše da bi se uspjelo doći do pozitivnog rezultata.
Obrana jedanaesterca Santiniju?
– Imao sam dobar predosjećaj da će mi pucati u lijevi donji kut. Tako je pucao prije dvije sezone, još se sjećam, pa sam pomislio da će ponovno poslati loptu na isto mjesto. Velika je stvar za svakog vratara kada obrani kazneni udarac, no sve to ne vrijedi ništa ako momčad izgubi utakmicu.