Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pokušao ukrasti automobil pa ga izrazbijao i neće platiti štetu!

Autor: Suzana Bandić

20.11.2012. 23:00
Pokušao ukrasti automobil pa ga izrazbijao i neće platiti štetu!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Marijan Bulić nedvojbeno je oštećen u cijeloj ovoj priči jer je ostao bez prijevoznog sredstva na relaciji posao-kuća, njegova kći uredno je platila parking u garaži pod nadzorom, no kad treba naplatiti nastalu štetu, slučaj postaje nemoguća misija


Slabovidnom telefonistu u Općoj bolnici Zadar Marijanu Buliću u ponedjeljak navečer oštećen je automobil koji je njegova kći te večeri parkirala u garaži Trgovačkog centra na Relji.
– Kći je u garažu automobil uvezla oko 21 sat što se jasno vidi na parkirnoj kartici. Otišla je u kino, a kad se oko 23.30 vratila zatekao ju je šokantan prizor. Automobil nije bio na mjestu gdje ga je ostavila, svjetla su bila upaljena, a plastični dio kod brave za pokretanje vozila bio je razbijen i žice istrgane. Odmah je pozvala nas kući, a potom i policiju – kaže Bulić kojeg zbog slabovidnosti svaki dan na posao i s posla tim automobilom prevoze članovi njegove obitelji. To, međutim, neko vrijeme neće biti moguće jer automobil, 20 godina star fiat uno koji obitelj Bulić brižno održava, nije moguće voziti dok se ne popravi ono što je vandal oštetio.
TC nije odgovoran za štetu
– Policija je obavila očevid, čuo sam da su i našli osobu koja je to učinila, ali ja nemam ništa od toga jer ispada da sam trebam popraviti kvar. U Trgovačkom centru su nam rekli da oni nisu odgovorni za štetu ako se dogodi, a u policiji da naknadu možemo tražiti od počinitelja u sudskom postupku – priča Bulić kojega su upozorili i da će do novca teško doći ako se ispostavi da je vandal koji mu je uništio automobil bez primanja i imovine. To se, kako doznajemo u policiji, i obistinilo.
– Nakon zaprimljene dojave u ponedjeljak oko 23.30 sati policijski službenici izišli su na mjesto događaja i tamo obavili očevid. Ubrzo potom u prostorije policije doveden je 22-godišnjak za kojeg je nakon kriminalističke obrade utvrđeno kako je upravo on pokušao otuđiti fiat uno zadarskih registracija – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, dodavši kako je protiv 22-godišnjeg Zadranina podnesena prijava zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao otuđenje tuđe pokretne stvari u pokušaju. Prema onome što je policija na mjestu događaja zatekla zaključeno je da je mladić pokušao ukrasti automobil, a kako to nije uspio, da ga je ostavio i pobjegao.
Budući da se incident dogodio u garaži trgovačkog centra te da je uredno plaćen parking Mladena Miškovića, direktora TC Relja, upitali smo za prava oštećenog Bulića.
Svakodnevni neredi u garaži
– Nigdje na parkiralištima, pa tako ni kod nas, nema odgovornosti za nastalu štetu. Mi imamo videonadzor i zaštitare, ali zaštitar ne može biti u isto vrijeme na više mjesta. Mi, naime, svakodnevno imamo problema u centru gdje nam se razbija inventar, baca papir u toalete i pušta voda kako bi se namjerno izazvala poplava i slično. Vlasniku automobila rado ćemo ustupiti snimke nadzorne kamere kako bismo im pomogli u identificiranju krivca, a onda od njega mogu potraživati naknadu za štetu – rekao je Mišković poručivši kako je to sve što on može učiniti.
Neslužbeno smo doznali kako je počinitelj mladić koji stanuje nedalekom od TC Relja, da je slabog imovinskog stanja i često u okršaju sa zakonom. S druge strane, Marijan Bulić nedvojbeno je oštećen u cijeloj ovoj priči jer je ostao bez prijevoznog sredstva na relaciji posao-kuća, njegova kći uredno je platila parking u garaži pod nadzorom, no kad treba naplatiti nastalu štetu, slučaj postaje nemoguća misija.