Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sutra presuda Mitroviću i Karamarku

Autor: Suzana Bandić

20.11.2012. 23:00
Sutra presuda Mitroviću i Karamarku

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Optuženima za teško ubojstvo lani u Zelengradu presuda će biti izrečena u četvrtak. Tijekom suđenja obojica su kazala kako se ne osjećaju krivima


Nakon što su optužba i obrana iznijeli završne govore u postupku protiv umirovljenog pravosudnog policajca Ive Jove Mitrovića (57) i njegovog prijatelja Šime Karamarka (47) zvanog Šika iz Kruševa, optuženih za teško ubojstvo Mladena Divnića (62) tijekom proslave Đurđevdana prošle godine u Zelengradu, sutkinja Dijana Grancarić najavila je izricanje presude u četvrtak u 13 sati.
Karamarko optužio Gagića
Obojica optuženih kazala su kako se ne osjećaju krivima za smrt pokojnog Divnića, te su pri tom stavu ostali do kraja sudskog postupka. Mitrović, za kojeg je sudska vještakinja procijenila da je u inkriminirano vrijeme bio neubrojiv te preporučila liječenje u ustanovi zatvorenog tipa branio se šutnjom istaknuvši kako se ničega ne sjeća. Za razliku od njega, Šime Karamarko je iznosio svoju obranu tijekom koje je za ubojstvo nesretnog čovjeka optužio Zorana Gagića, domaćina na proslavi.
Prema navodima tužiteljstva Mitrović i Karamarko u Zelengrad su u kuću Zorana Gagića tog kobnog 6. svibnja došli zajedno s kasnije ubijenim Divnićem slaviti Đurđevdan. Tamo su jeli, pili i onda se počeli svađati. Po navodima optužnice Karamarko je Divnića polio vrućom vodom, a oba optuženika su ga tukli rukama i nogama. Bacili su ga na pod i dalje tukli.
Mučili ga do smrti
Onda su malo pili, pa su ga vukli za noge na dvorište. Iako je Divnić zapomagao, nisu prestajali s udarcima. Udarili su ga i sjekirom po glavi od čega je zadobio reznu ranu na potiljku. Potom su mu skinuli hlače, a kad je do pasa gol onako ležao, Mitrović i Karamarko su mu gurali sitno zrnasto kamenje u predio spolnog organa i u stražnjicu. Nakon toga, odveli su ga do Mitrovićeva automobila, a potom odvezli na obližnji izvor gdje su ga Mitrović i Opačić pokušali oprati od krvi. Vidjevši da mu nema pomoći, Mitrović je oko šest sati ujutro pozvao policiju i Hitnu medicinsku pomoć kazavši kako u automobilu ima ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna pomoć. Ubrzo potom Mitrović i Karamarko su uhićeni.