Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar u kvalifikacijama za Prvu B ligu

20.11.2013. 23:00
Zadar u kvalifikacijama za Prvu B ligu


Imamo realne šanse na ulazak u Prvu B ligu, s obzirom na sastave drugih pobjednika regionalnih liga – kaže kapetan Zadra Ivan Jakić


Momčad Šahovskog kluba Zadar izborila je pravo na igranje kvalifikacija za Prvu B ligu. Zadrani su se prošetali Drugom ligom – jug sa stopostotnim učinkom. U mečeva nisu ni jednom osjetili gorčinu poraza, a šlag na kraju došao je u posljednjem kolu kada su sa visokih 5:1 pobijedili splitskog Mornara, izravnog konkurenta za ulazak u kvalifikacije i uvijek žestokog klupskog rivala.
Zadar je tri meča pobijedio visokim rezultatom od 5:1, a četiri rezultatom od 4,5:1,5. Već samo ovaj podatak govori koliko zadarska momčad snagom odskače od drugih dalmatinskih klubova. Stopostotni uspjeh Zadar je ostvario u sezoni 2010. godine, ali te se godine nije plasirao viši rang, iako u godini dana nije izgubio nijedan meč. Šahovska sreća nije ih išla, u kvalifikacijama koje su igrane u Oroslavlju su sva tri meča završena neodlučno, a bez pobjede se nije moglo ići dalje. Dugogodišnji kapetan Zadra Ivan Jakić ocijenio da je ove godine prolazak kvalifikacija realna stvar. Kvalifikacije će se održati Našicama od 29. studenoga do 1. prosinca.
– Imamo realne šanse na ulazak u Prvu B ligu, s obzirom na sastave drugih pobjednika regionalnih liga. U Našicama se trebamo pojaviti u punom sastavu i tada plasman u prvu ligu nije upitan – kaže Jakić.
Komentirajući svoje igrače kapetan Jakić posebno ističe uspjeh Tonija Petrušića koji je napravio stopostotni učinka s šest bodova iz šest partija. I drugi igrači Zadra bili su iznimno uspješni. Patrick Levačić napravio je sedam iz devet, Ivan Jakić i Elvino Malešević 5,5 iz 7, Marko Stipić 5,5 iz 9, Vlado Jakovljević 4,5 iz 6, Ivica Solomun 3,5 iz 5 i predsjednik kluba Josip Bubičić 2 iz 4. Zadrani su ukupno osvojili 40,5 bodova i drugoplasiranom Mornaru pobjegli za pet bodova. Uspjeh koji zaslužuje sve pohvale.