Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nakon Kostrene nestale sjene sumnje

20.11.2016. 23:00
Nakon Kostrene nestale sjene sumnje


Zadranke su protiv Kostrene upisale treću pobjedu u sezoni i tako ostale u igri za plasman među prve četiri ekipe. Dvoboj je ponudio tri slična seta u kojem su “plave” čvrsto držale ključeve utakmice u svojim rukama. Kostrena je imala povremeno dobrih perioda, ali igračice s Višnjika ovaj put su izbjegle “žute minute”, bile su “unutra” od prvog poena, a kada je tako rezultat nije upitan.
– Predstavili smo se kao bolja i kompletnija ekipa od Kostrene. Unatoč povremenim pogreškama cijelo vrijeme znali smo što hoćemo i na koji način doći do pobjede – rekao je Robert Kresoja, trener Zadranki.
Prvi set pokazao je da Lucija Pavin i društvo ne trebaju strahovati od ekipe s kojom su lani imale omjer 1-1. Počelo je tako vodstvom Zadra 1:0 nakon čega je početkom drugog seta uslijedila kratka stvaralačka stanka domaćih. Počelo je tako s 1:4 nakon vezanih pogrešaka domaćih na prijemu, da bi kod 4:5 gošće imale posljednje vodstvo u drugom setu. Kombinacija Pavin, Surać, Sunara, Andrić, Blaslov, Erlić, Volpi Kobal imala je potrebnu stabilnost koju je potvrdila mini serijama i tako povećavala vodstvo. Kostrena je najbliža bila kod 20:18, potom i 22:20, ali prave drame nije bilo. Sve je efektno zaključila Sunara asom za 25:21 i 2:0 u setovima. Nije dobro krenulo za domaće ni u trećem setu, pa je kod 1:5 Kresoja pozvao minutu odmora i na parketu umjesto Surać poslao Ninčević. Nakon toga Zadranke su polagano “grickale” prednost protivnica koje su vodstvo držale do 14:15. Dalje od toga nisu mogle. Zadar je prvi put poveo kod 16:15 nakon čega je stalno bio u plusu. Na prvoj meč lopti kod 24:19 Pavin nije bila precizna, ali zato jest Blaslov koja je pogodila za završnih 25:20.
– Mogao sam možda napraviti još poneku zamjenu, ali sada je najvažnije sakupljati bodove. Kada dohvatimo ciljeve za ovu sezonu tada će biti prilike i za one koji su do sada manje igrali – zaključio je Kresoja.


 ZADAR – KOSTRENA 3:0


(25:21, 25:21, 25:20)
ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Vurušić (Varaždin), Kranjc (Karlovac).
ZADAR: Pavin, Surać, Blaslov, Ninčević, Volpi Kobal, Sunara, Erlić, Marković, Andrić, Golem. Trener: Robert Kresoja.
KOSTRENA: Malec, Zdrilić, Hodak, Murgić, Paban, Čargonja, Brčić, Hrvatin, Kovačević, Kregar, Ivanišević. Trener: Željko Bradarić.