Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobijedili Solaris i podigli ruke uvis

20.11.2016. 23:00
Pobijedili Solaris i podigli ruke uvis


Nisu uspjeli protiv Medveščaka, iako su bili blizu, nisu ni protiv Cattara, premda su mogli. Ali, zato jesu u Šibeniku. Vaterpolisti Zadra 1952 preksinoć su došli do prve pobjede u A-2 regionalnoj ligi i prvi put nakon prvog kola pomaknuli se s posljednje pozicije koju su prepustili upravo Solarisu.
– Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, s dosta nervoze i grča u kojem ni mi ni naši protivnici nismo pokazali najbolje što možemo. Želja za pobjedom bila je jača od opuštenosti koja je nužna za pravo izdanje svake momčadi, posebno mlađe – rekao je Goran Jovančević, trener Zadrana koji su zaostatak od 6:5 serijom 3:0 pretvorili u pobjedu 8:6. Iako se u obrani igralo obostrano dosta čvrsto gledatelji su vidjeli relativno malo isključenja. A krajem druge četvrtine vidjeli su i gol Lipara koji je iz peterca 15 sekundi prije drugog „malog odmora” odveo Solaris do 4:2. Kada je prijetila opasnost da utakmica izmakne kontroli s dva gola u trećoj četvrtini „javio” se Vlatko Burić, najiskusniji u zadarskim redovima.
Početkom četvrte četvrtine Marin Jovančević je pogodio za 6:6 i najavu neizvjesne završnice. Upravo su posljednjih osam minuta Zadrani odigrali „k’o veliki”. Za razliku od onoga što su pokazali u prethodnim utakmicama obrana je bila pravovremena, Jurlina na golu spreman, a Burić i Vrbnjak dovoljno mirni da svojim golovima postave konačnih 6:8. Pokušaje Rončevića i Tonija Seferovića Jurlina je neutralizirao i time su ugašene ambicije „sunčanih”.


 SOLARIS – ZADAR 6:8


(2:2, 2:0, 2:3, 0:3)
ŠIBENIK – Bazen u Crnici. Gledatelja: 100. Suci: Matijević (Zagreb), Rebić (Split).
ŠIBENIK: Jukić (14 obrana), Malenica, Perić, Bajić, Petković 1, Erak, Rončević 1, Rak, E. Seferović 1, Bulat 1, Lipar 1, T. Seferović 1, Samodol, Šparada. Trener: Renato Vrbičić.
ZADAR 1952: Zdrilić, Jakupović, Grozdanić, Burić 3, Čačić, Jovančević 1, Vučković, Stipić 1, Magaš, Škaro, Zelić, Jurišić 1, Jurlina (10 obrana), Vrbnjak 4. Trener: Goran Jovančević.
Realizacija igrača više: Šibenik 1-3 (33%); Zadar 1952 2-3 (67%).
Peterci: Šibenik 1(1); Zadar 0.