Zasluženo priznanje zadarskim herojima

Slika korisnika valentinam
Nagrada Grada Zadra Javnoj vatrogasnoj postrojbi
Zadarski su vatrogasci nagradu svoga grada ove godine zaslužili više nego ikada prije, jer svi se sjećamo slika paklenih požara ovoga ljeta diljem Lijepe Naše i nezapamćene poplave 11. rujna koja je zahvatila zadarsko područje
Požari ukazali na hrabrost zadarskih vatrogasaca

 Iako su do sada za svoj rad dobili niz priznanja, pa i Županijsku nagradu - zadarski vatrogasci odnosno, Javna vatrogasna postrojba Zadar, dobit će i ovogodišnju Nagradu Grada Zadra, a kako je rekao njihov dugogodišnji zapovjednik Željko Šoša, ove su je godine zaslužili više nego ikada prije.

- Svi se sjećamo ovoga ljeta i požara koji su harali Hrvatskom. Zadarski su vatrogasci išli u pomoć kolegama gdje god je to bilo potrebno. Nikada nećemo zaboraviti poplavu biblijskih razmjera od 11. rujna, kada smo danonoćno bili na terenu i pomagali našim sugrađanima. U svakom slučaju, ova će nam godina svima, ostati godina za pamćenje jer smo imali duplo više intervencija nego u prosjeku svih proteklih godina. Na području koje pokriva naša Javna vatrogasna postrojba imali smo blizu dvije tisuće, a na području županije, gotovo četiri tisuće intervencija do danas. Radimo iznimno odgovoran, težak, zahtjevan te naposljetku i stresan posao i uvijek se trudimo biti na usluzi svim građanima. Nagrada je poticaj i motivacija, ali svakako i potvrda da dobro radimo svoj posao. Tu želim posebno istaknuti i naša dobrovoljna vatrogasna društva čiji članovi su također, iznimno hrabri ljudi koji također, uvijek nesebično pomažu - rekao je prvi čovjek zadarskih vatrogasaca Željko Šoša.

Profesionalno vatrogastvo u Zadru ima dugu tradiciju, a pod današnjim nazivom i ustrojem djeluje od 28. prosinca 1999. godine, kada je Poglavarstvo Grada Zadra osnovalo Javnu vatrogasnu postrojbu. Vatrogasna služba organizirana je u četiri smjene, danju i noću. U prosjeku, zadarski vatrogasci imaju preko 900 intervencija godišnje, a ove su godine taj neslavni rekord, srušili.

U ime ovih heroja, kako su ih mediji prozvali ovoga ljeta dok su gasili paklenu vatru diljem Lijepe Naše, Nagradu Grada Zadra 24. studenog na Svečanoj sjednici u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu, primit će njihov zapovjednik Željko Šoša.

Autor: 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno