Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U nesreći vlaka ozlijeđena 43 putnika

Autor:

20.12.2009. 23:00
U nesreći vlaka ozlijeđena 43 putnika

Foto: FAH



U nesreći vlaka na relaciji Sisak- Zagreb, koji se u 5,26 sati nije zaustavio na Glavnom zagrebačkom kolodvoru te je udario u odbojnik, ozlijeđeno je 43 putnika iz vlaka,  od kojih sedam teže, a osnovano povjerenstvo koje će utvrditi uzroke nesreće.
Nesreća se dogodila u 5,26 sati kad se prvi jutarnji vlak iz Siska (5100), u sastavu jedne električne lokomotive i jednog putničkog vagona, nije se zaustavio na 4. peronu 1. kolosijeka na Glavnom kolodvoru, nego je lokomotiva udarila u grudobran čeonog kolosijeka.
Ekipe policije i Hitne pomoći odmah su izišle na mjesto događaja i ozlijeđene odvezli u zagrebačke bolnice.
Upravitelj željezničke infrastrukture osnovao je povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koji će utvrditi uzroke nesreće. Očevid policije i HŽ-a je u tijeku.
Prema dosadašnjim informacijama u toj je nesreći jedna osoba zadobila frakturu lubanje i bori se za život na intenzivnoj neurokirurškoj jedinici u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica te će danas biti operirana. U toj su bolnici primili još četvero lakše ozlijeđenih.
U Traumatološku kliniku primljena su 22 putnika, među njima, prema prvim informacijama, nema teže ozlijeđenih, uglavnom su natučeni te imaju hematome ili istegnuće mišića. Osmero ozlijeđenih primljeno je u KBC Zagreb i prema prvim informacija nema teže ozlijeđenih, ali to bi trebala potvrditi medicinska obrada koja još traje.
U tijeku je policijski očevid.