Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mala tvornica čarolije

20.12.2010. 23:00
Mala tvornica čarolije


Mali plesači Plesne udruge “Gesta” odveli su nas pred nadolazeće blagdane u posjet Mrazogradu. Naime u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar sinoć je održana božićna predstava “Tvornica igračaka Mrazograda” u izvedbi Plesne udruge “Gesta”. Autorica i koreografkinja predstave je voditeljica “Geste” Nena Jurišić dok je autorica teksta i dramske radionice Sanja Zalović koja je u predstavi posudila i svoj glas. Uz polaznike dramske radionice Udruge “Gesta” u predstavi su glumili i Irena Bausović te Mimi Zadarski.
U HNK-u Zadar predstavilo se 150-ero djece, polaznika Udruge, koji su, osim nastupom, oduševili i maštovitim kostimima. Male pahuljice, vilenjaci, patuljci, barbike, krpene lutke i roboti samo su neki od kostima i uloga u kojima su se djeca izmjenjivala na pozornici prikazujući čaroliju zimskih radosti i bogati svijet mašte.
Sanja Zalović napisala je sjajan i bajkovit tekst o jednom neobičnom gradu Mrazogradu. Gradonačelnik tog grada je Djed Mraz, a u njemu dječja pisma čitaju i izrađuju igračke pospani vilenjaci. U Mrazogradu je uvijek živo, žive su igračke, borovi i pahuljice. No događa se i nešto neobično. Kad god vilenjaci u pauzi zadrijemaju netko ukrade sve igračke. Kako bi se Božić ipak mogao održati normalno kao i do sada s poklonima ispod bora na kraju ipak sve dobro završi, a sva dobra djeca ovog svijeta dobiju svoje igračke.
Mališani su se za predstavu pripremali četiri mjeseca, a posao su odradili profesionalno. Ako su i imali tremu to se nije vidjelo tijekom nastupa. Kazalište je naravno bilo dupkom puno i to zahvaljujući ponosnim roditeljima, mlađom braćom i sestrama te ostalom rodbinom koja je neumorno blicala fotoaparatima.
Završena je još jedna božićna predstava “Geste” koja na našoj sceni postoji već desetak godina. Svake godine pokažu se u sve boljem izdanju, a kandidata za ples i glumu nikad im ne nedostaje. Kad je ova predstava bila tako dobra jedva čekamo njihov slijedeći nastup.