Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Radovi za ljepšu okolinu

20.12.2011. 23:00
Radovi za ljepšu okolinu


Godišnju izložbu  učenika Škole primijenjene  umjetnosti i dizajna otvorena je jučer u foyeru nove  zgrade Kazališta lutaka Zadar.
Na Godišnjoj izložbi  učeničkih radova bit će  izloženi  najbolji radovi koji  su nastali tijekom ove godine. Riječ je o radovima u  različitim tehnikama i  materijalima sa svih odjela u  Školi: grafički, slikarski, dizajn odjeće, fotografski,  aranžersko scenografski  i dizajn tekstila.
Ravnateljica Kazališta lutaka Iris Pavić Tumpa napomenula je kako je ova  izložba samo nastavak suradnje KLZ i Škole, budući  da su likovno oblikovanje  SLUK-a osmislile učenice  Škole.
– Ovo je najljepši način da  se naša suradnja n astavila,  kazala je Pavić Tumpa.
Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene  umjetnosti i dizajna kazala  je kako joj je drago što su  upravo oni, s ovom  izložbom, prvi ušli u prostor  nove zgrade KLZ.
– Drago nam je da smo prvi  ušli u ovaj prostor i  učeničkim radovima ga oplemenili, kazala je ravnateljica  Bakmaz.
Prof. Adam Marušić, organizator izložbe, istaknuo je kako ova izložba  predstavlja poveću produkciju radova zadarske  škole s kojom se želi ukazati na višeznačnost likovne umjetnosti u svijetu  modernog dizajna odnosno industrijskog oblikovanja, ali i koliko može mijenjati i uljepšati čovjekovu okolinu i estetiku.
Izložba će biti postavljena  do 31. siječnja 2012.