Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Srca otvorena, radosna i puna ljubavi

20.12.2011. 23:00
Srca otvorena, radosna i puna ljubavi


Hol Osnovne  škole Valentin Klarin u Preku bio je jučer premalen za  sve koji su željeli prisustvovati školskoj Božićnoj  priredbi i blagoslovu. Pedeset učenika nižih razreda te  zbor učenika viših razreda  oduševili su roditelje, nastavnike i svoje kolege recitacijama, igrokazima i priredbama izvođenim na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku.
– Mi tradicionalno organiziramo Božićnu priredbu i  blagoslov škole. Na taj dan  nastava nam je svima u istoj  smjeni tako da svi možemo  prisustvovati ovom događaju. Ove godine organiziramo je bez zvučnika i  mikrofona jer želimo normalno živjeti. Dolazi Božić i  nije najvažnije imamo li mi  sve to već je važno da su  naša srca otvorena, radosna  i puna ljubavi, rekla je ravnateljica škole Marija Šoša i  dodala:
– Najveća vrijednost naše  škole su mladi i motivirani  profesori koji u pozitivnoj  atmosferi znaju iz učenika  izvući ono najbolje i što će  im trebati za budućnost.  Naša djeca koja žive u malim  mjestima na otoku imaju bezbrižnije djetinjstvo nego  gradska. Njima se nudi sve  što se nudi  gradskoj djeci  plus uz to imaju mir koji  tamo nema.
Jučerašnji blagoslov  učenika i djelatnika škole  vodio je preški župnik don  Mario Soljačić, koji je djeci  kazao da prije nije bilo blagoslova u školi te da se za  Božić išlo u školu na nastavu.