Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zatražen brodski dnevnik zbog provjere alibija optuženoga

20.12.2011. 23:00
Zatražen brodski dnevnik zbog provjere alibija optuženoga


Svjedok Alen Mavra iz Kukljice potvrdio je jučer da je njegov otac s optuženim Jerkom dogovarao poslove na brodu te ga za iste i plaćao


Iako je bilo za očekivati da će se se sudski postupak koji se na Županijskom sudu u Zadru vodi protiv Jerka Mavre, 34-godišnjaka iz Kukljice optuženog zbog preprodaje heroina, jučer privesti kraju, zbog proteka vremena dužeg od dva mjeseca od posljednje održane rasprave, suđenje je započelo ispočetka. Mavrin branitelj Andrej Korljan složio se čitanjem iskaza svih saslušanih svjedoka pa je na jučerašnjem ročištu saslušan samo Alen Mavra (43), vlasnik obrta za turističku djelatnost koju obavlja očevim 28-metara dugim brodom, a koji je, prema iskazu njegova oca, optuženik popravljao i farbao neposredno prije uhićenja. Slavko Mavra na posljednjem je ročištu, naime posvjedočio kako je nakon obavljenih radova optuženiku platio za te radove u dva navrata po četiri tisuće kuna, a njegov sin Alen jučer je potvrdio da je sve poslove s optuženim dogovarao njegov otac, te mu za iste i plaćao. Na sudsko ročište međutim, nije donio brodski dnevnik kako je to od njega zatraženo, a sve kako bi se utvrdilo u koje je vrijeme brod bio u plovidbi, a kada na kopnu zbog radova.
– Brodski dnevnik je trenutačno u Trogiru. Budući da na tom području obavljamo djelatnost, predali smo ga tamošnjoj Lučkoj kapetaniji na ovjeru zbog administrativne procedure kako bi dobili povrat sredstava uloženih za gorivo – rekao je Alen Mavra obavezavši se ujedno da će dnevnik sudu dostaviti u narednih nekoliko dana.
Suđenje će se nastaviti početkom velječe iduće godine, a na raspravu će ponovno biti pozvani roditelji optuženog Jerka Mavre i to također zbog sudske procedure, jer je postupak formalno započeo ispočetka.


Uhićen s 12.8 grama heroina




Jerko Mavra uhićen je sredinom svibnja prošle godine kada su ga policajci tijekom redovite kontrole prometa zaustavili u centru Kukljice, nedaleko od mjesnog kafića Fox. Policajcima je tada dragovoljno predao plastičnu vrećicu s 12,8 grama heroina.
Zbog sumnje da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji ovisnicima u tom mjestu, Mavra je uhićen, a u vrijeme trajanja istrage neko je vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Mavra se pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda sudac Boris Babić, izjasnio da se ne osjeća krivim te da je heroin posjedovao za svoje potrebe.