Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Božićnom čestitkom” otplesali u božićne blagdane

Autor: Valentina Mlađen

20.12.2012. 23:00
“Božićnom čestitkom” otplesali u božićne blagdane

Foto: Vedran SITNICA



S nekoliko različitih plesnih točaka učenici Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa” otplesali su “Božićnom čestitkom” u božićne blagdane.
Priredba održana u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar sinoć počela je kraćim scenskim plesnim djelom “Izgubljena melodija” Jasne Frankić Brkljačić s kojom se Glazbena škola predstavila na plesnoj smotri kraćih plesnih formi u organizaciji daCi-a. Priču o klaunu Dominiku i potrazi za njegovom izgubljenom melodijom ispričali su kroz ples i priču mladi plesači, a osim plesa pokazali su i kostime koji su oduševili mnogobrojnu publiku.
Drugi dio Plesni odjel Glazbene škole posvetio je sjećanju na Beatlese. Grupa iz Londona svojom je pojavom označila ne samo promjenu u glazbi, plesu, modi, već promjenu cjelokupnog pogleda na svijet pa su joj i zadarski plesači posvetili posebnu pažnju. U drugom dijelu programa sudjelovalo je 150 polaznika Plesnog odjela: Osnovna škola za suvremeni ples, Područni odjel Preko, a prvi puta se predstavila i Srednja škola za suvremeni ples.
Nastavnici i koreografi su: Vlasta Marotti Hrašćanec, Sanja Petrovski, Jasna Frankić Brkljačić, Tanja Stipčević, Lucija Mikas, Darko Brkljačić i Nebojša Lakić.