Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Igrokaz neviđanskih mališana razveselio štićenike

Autor: Hana Radulić

20.12.2012. 23:00
Igrokaz neviđanskih mališana razveselio štićenike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kao i svake godine susret neviđanske djece sa štićenicima Doma protekao je u veselju i toplom ozračju, što našim korisnica puno znači, kaže Sindi Botica, socijalna radnica u Domu Sveti Frane


Učenici Osnovne škole iz Neviđana jučer su tradicionalno u povodu božićno-novogodišnjih blagdana posjetili zadarski Dom za starije osobe Sveti Frane. Desetak mališana od drugoga do šestog razreda s učiteljicom Anitom Todorović, knjižničarkom Nikolinom Dolfić i pegadoginjom Martom Kožul Blagdanić razveselili su štićenike Doma, osobito prigodnim programom-igrokazom.
– Djeca su našim korisnicima darovala i pet litara maslinovog ulja, spravljenog od maslina koje su sami brali, te slatkiše i voće. Kao i svake godine susret neviđanske djece sa štićenicima Doma protekao je u veselju i toplom ozračju, što našim korisnica puno znači, kaže socijalna radnica u Domu Sveti Frane Sindi Botica koja za subotu 22. prosinca najavljuje i tzv. fritulijadu na Narodnom trgu u organizaciji Doma za starije osobe Sveti Frane i Caritasa Zadarske nadbiskupije. Cilj ove akcije je prikupiti novac za rad Pučke kuhinje, a uz donatore, u akciji će sudjelovati ustanove koje imaju kuhinju poput Doma umirovljenika, Centra za odgoj, Doma za odrasle osobe u Zemuniku itd.
Također, Dom Sv. Frane na sam Badnjak, 24. prosinca organizira svoju tradicionalnu humanitarnu akciju “Slatki Božić.” Cilj akcije je, osim promicanja volonterstva, senzibiliziranje i poticanje građana na pomoć i skrb o starijim osobama. Tako će ovog Badnjaka na adrese 250 nemoćnih i usamljenih Zadrana biti dostavljeni darovni paketi s kolačima i kavom čime će im se pokušati uljepšati Badnji dan. Ovom prigodom Dom Sv. Frane poziva volontere da pomognu u dostavi “slatkih” paketa.