Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nataša Šimić nova predsjednica Crvenog križa

Autor: Valentina Mlađen

20.12.2012. 23:00
Nataša Šimić nova predsjednica Crvenog križa

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Drago mi je što smo navikli građane na darivanje te se razvila kultura pomaganja u našem gradu u tolikoj mjeri da čak imamo i viškove, kazao je Galac


Prof. dr. Nataša Šimić nova je predsjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Zadar 21. saziva. Na to mjesto imenovana je jučer u hotelu Kolovare tijekom izborno-konstituirajuće skupštine 21. saziva Gradskog društva Crvenog križa Zadar, a zamijenila je prof. dr. Borisa Dželaliju koji je, uz dr. Josipa Kraljića, izabran za potpredsjednika.
Zahvaljujući na ukazanom povjerenju nova predsjednica izrazila je nadu kako će i njezin rad nastaviti plodonosnim stazama prethodnika.
– Emocionalno sam vezana za Crveni križ i ovo mi je velika čast. Po struci sam psiholog i sigurna sam da će tu, uz sada postojeće, biti još dovoljno programa kojima će cilj biti pomoći drugima, obratila se okupljenima Šimić.
Na skupštini je bilo prisutno 20 od 25 članova, a uz izbor predsjednice i potpredsjednika Gradskog društva Crvenog križa Zadar podneseno je Izvješće o radu za protekle četiri godine, izabrani su članovi ostalih odbora i tijela te je donesen plan rada za sljedeće četiri godine.
Izvješće o radu u protekle četiri godine pročitao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zadar Bore Galac, koji je napomenuo kako gradski Crveni križ ima šest zaposlenika na neodređeno vrijeme, u brojnim programima pomažu i honorarni suradnici, a tu je i 50-ak volontera. Među programima koje je Galac predstavio već su poznati programi zadarskog Crvenog križa kao što su humanitarna pomoć, dobrovoljno davalaštvo krvi, prva pomoć, rad s pomlatkom i mladeži, savjetovalište Harm reduction program (program smanjenja štete kod intravenoznih heroinskih ovisnika) te služba traženja.
– Svjesni ukupne situacije da su potrebe građana za pomoći višestruko veće od naših mogućnosti, Crveni križ je činio maksimalne napore da u okviru mogućeg pomogne najugroženijem dijelu pučanstva, napomenuo je Galac, istaknuvši kako su ove godine viškove odjeće donirali Crvenim križevima u Gračacu i Obrovcu te Caritasu u Ninu.
– Drago mi je da smo navikli građane na darivanje te se razvila kultura pomaganja u našem gradu u tolikoj mjeri da čak imamo i viškove, kazao je Galac.
Na sličnom tragu kao i stari i novi je plan rada Gradskog društva Crvenog križa koji je prihvaćen na Skupštini, a u sljedeće četiri godine Crveni križ provodit će programe humanitarne pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, prve pomoći, rada s pomlatkom i mladeži, NEP-a (Program zamjene šprica i igala s novim priborom – za intravenozne ovisnike), službe traženja te savjetovališta za bolesti ovisnosti. Naglašeno je kako je plan uvijek otvoren i za nove kvalitetne ideje i programe.