Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stephanie: Sretan Božić svima!

Autor: Suzana Bandić

20.12.2012. 23:00
Stephanie: Sretan Božić svima!


Malena Stephanie Milda koja se nakon operacije Arnold Chiari malformacije oporavlja u Chicagu, svojim je sugrađanima i svim ljudima dobre volje koji su joj na bilo koji način pomogli i omogućili liječenje, poželjela je sretan i blagoslovljen Božić te Novu 2013. godinu.
Stephanie će Božić dočekati sa svojom obitelji u Chichagu, a ugostit će ih jedna iseljenička obitelj. Njoj i mami su se, naime, prošli tjedan pridružili tata Ivica i seka Melanie koji su doputovali k njima kako bi blagdane proveli zajedno.
– Stephanino stanje je OK. Lagano napredujemo s terapijama. Imamo zakazan termin kod dr. Frima 27. prosinca 2012. nakon čega ćemo znati više o Stephanienu stanju i imati vise informacija o datumu našeg povratka. Stephanie jedva čeka da se vrati u svoj Zadar i svaki dan pričamo o tome, rekla je Anita Milda, mama male Stephanie za koju se prije dva mjeseca pokrenula humanitarna akcija pod motom Samo želim biti zdrava. Riječ je o najvećoj akciji ikada ne samo u Zadru, već u Hrvatskoj tijekom koje je za Stephanienu operaciju u chickagu prikupljeno gotovo tri milijuna kuna.
Ovoj petogodišnjoj djevojčici koja je svojim čarobnim osmjehom i nevinim dječjim pogledom punim života dijagnosticirana teška i rijetka Arnold Chiari malformacija zbog koje joj je prijetila paraliza. Djevojčica je uspješno operirana 11. listopada ove godine, a osjetljivi kirurški zahvat napravio je dr. David Frim, stručnjak upravo za ovo oboljenje. Dr. Frim brine o Stephanie sve vrijeme njezina boravka u toj prekooceanskoj zemlji te nadzire njezin oporavak tijekom kojeg se malena djevojčica požalila na bolove u nogama. No, kako kažu prijatelji obitelji, vjerojatno je riječ o sasvim bezazlenoj boli izazvanoj naglim rastom i povećanjem kilaže.
Djevojčica je prije operacije imala svega 16 kilograma, a kako joj se nakon operacije i otklona kosti koja je vršila pritisak na mozak i likvor otvorio apetit, sve je to rezultiralo s oko tri kilograma više, kažu prijatelji obitelji Milda.