Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Počelo obilježavanje 17. obljetnice Maslenice

Autor: Siniša Klarica

21.01.2010. 23:00
Počelo obilježavanje 17. obljetnice Maslenice

Foto: Vedran SITNICA



Na do sad najvećoj razini, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju u Zadru, danas je započelo obilježavanje 17. obljetnice akcije Maslenica. Prvi je vijenac kod središnjeg križa položio novoizabrani predsjednik republike Ivo Josipović. Tom prilikom, Josipovića su pratili saborski zastupnici Ranko Ostojić, Ante Kotromanović i Mirando Mrsić. Nakon budućeg šefa države, zajednički vijenac MUP-a i MORH-a, položili su ministri Tomislav Karamarko i Branko Vukelić.
Vijenac oružanih snaga RH položili su zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH kontradmiral Simičić Zdenko Simičić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontradmiral Ante Urlić, te brigadni generali Mladen Fuzul i Alojz Tomašević. Poginulim hrvatskim braniteljima odali su počast predstavnici Zadarske županije na čelu s županom Stipom Zrilićem te Grada Zadra na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem. Poštu poginulima odali su i predstavnici Policijske uprave zadarske na čelu s načelnikom Antonom Dražinom. Svojih poginulih suboraca sjetile su se mnogobrojne udruge proizašle iz Domovinskog rata, a vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici HDZ-a, SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a. Prigodno slovo pročitao je iz svoje knjige Mir tebi gardo, pukovnik Ivica Matešić Jeremija.
Nakon polaganja na Gradskom groblju u Zadru, vijenci su položeni i na spomenik palim Imoćanima u ulici Ante Starčevića. Uz predstvanike Oružanih snaga RH, Grada i Županije, vijence su položili i predstavnici Grada Imotskog te udruge proizašle iz Domovinskog rata.