Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nije bitno što smo izgubili, nego kako smo izgubili

21.01.2011. 23:00
Nije bitno što smo izgubili, nego kako smo izgubili


Nije bilo lako doći do neke izjave iz usta igrača Zadra nakon utakmice. Depresivno raspoloženje koje vlada u posljednje vrijeme nije postalo ništa bolje nakon izrazito neugodnog poraza od Zvezde koji je Zadranima vjerojatno odnio regionalnu ligu sljedeće sezone. Sve osim prvih 10 minuta na ovoj utakmici bilo je u maniri mnogih poraza Zadra ove sezone u Krešinom domu. S time se složio i Ive Ivanov koji nije mogao naći pravo objašnjenje za ovo novo posrtanje.
–  Prva četvrtina je donekle dobro izgledala. Obrana nam je štimaala, a u napadu smo još nešto pogodili, što nije bio slučaj u drugoj četvrtini kad smo bili jako loši u oba pravca. Njima se u drugom poluvremenu otvorio šut, a mi smo neobjašnjivo padali i nikako nismo uspjevali pronaći recept za povratak u utakmicu. Nismo imali ideju, zaostatak je bio sve veći i Zvezda je na kraju zasluženo pobijedila – kazao je Ivanov, a bilo je zanimljivo čuti mišljenje Jurice Žuže koji je imao neslavan povratak u svom gradu, u dresu Zadra, nakon 11 godina izbivanja.
– Nije problem ni izgubiti utakmicu, već je problem način kako gubimo. Bitno je bilo da ako izgubimo da to bude s manje od 12 razlike, a nismo ni to uspjeli. Nije bajno, nije ni bilo, ali treba gledati pozitivno naprijed. Nije još sve gotovo, ima 8 kola do kraja i moguće je spasiti se – kazat će Žuža kojem je najviše od svega zasmetala učmala atmosfera u svlačionici.
– Bio sam ovdje prije 11 godina, i u međuvremenu dolazio na utakmice u Zadar te moram priznati da nikad nisam vidio momčad Zadra koja se više boji od ove trenutne. Prije dok sam bio u Zadru znalo se često nakon utakmica ili treninga ići na kavu, družiti se i pričati jedni s drugima. To je pravac kojim moramo ići i vjerujte da od ponedjeljka ćemo početi raditi na tom planu zbližavanja, bolje međusobne komunikacije i da možemo izaći iz ovog evidentnog grča koji je bio primjetan cijelu utakmicu – emotivno će jedan od najiskusnijih u momčadi.  Uz njega tu kategoriju spada još jedan veteran Mario Dundović koji je protiv Zvezde dobio tek nekoliko minuta na kraju utakmice.
–  Ne znam što reći, imali smo plan biti borbeni, ginuti za svaku loptu, no ispalo je da smo odigrali loše i izgubili utakmicu koja nam je bila biti ili ne biti. Svaka čast navijačima, ljudima koji su došli bodriti nas, no  jednostavno nismo bili na visini zadatka, podbacili smo – razočarano će Dundović koji nije sakrivao općenito loše raspoloženje i u svlačionici. 
– Nije dobro, svi smo potišteni. Ali moramo i možemo se pokrenuti. Trebamo se suočiti jedni s drugima, kazati sve što mislimo. Potreban je razgovor i raditi sve bolje na treninzima. Iako smo na treninzima u posljednje vrijeme pokazivali strašnu agresivnost kad utakmica počne kao da nam se noge odsiječu. Jednostano se moramo okrenuti sljedećoj utakmici i pokušati pronaći snage se dignuti iz ove provalije – za kraj će Dundović.