Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Banana split na zadarski način

21.01.2012. 23:00
Banana split na zadarski način


Zadarski pobjednički val pomeo je u subotu navečer i Split. Četvrta uzastopna pobjeda donijela je Zadranima pomak na deseto mjesto, ali i potvrdu da je momčad u odličnoj formi. Protiv Splita tek je drugi set ponudio neizvjesnost, sve ostalo bilo je u znaku Zadrana koji su odigrali možda i najbolju domaću utakmicu ove sezone.
Prvi set na domaćin mlin usmjerio je najprije Josip Viduka s nekoliko pravovremenih reakcija u bloku. Dobro je utakmicu počeo i Trpimir Burčul, koji je zamijenio ozlijeđenog Donata Mandića. Ostali su bili na očekivanoj razini, pa je vrlo brzo bilo 1:0 za Zadar.
Lakoća osvajanja prvog seta malo je uspavala Zadrane pa smo u drugom setu gledali izjednačen dvoboj. Splićani su bili znatno opasniji, proradio im je blok, kojeg u prvom setu praktički nije bilo, a nekoliko zanimljivih rješenja pokazao je i Tomislav Karaula, iskusni trener i igrač Splita. Ipak, Zadar je i u više lošoj nego dobroj igri došao do 24:22 i dvije set lopte. Prvu nije iskoristio Škara, promašio je čistu dijagonalu. Ruka je zadrhtala i Burčulu, kojem u drugom setu ništa nije polazilo za rukom. Jogunica potom pogađa za set loptu gostiju koju iz druge linije poništava Surać. Splićani ponovno dolaze do set lopte, no Surać ponovno iz druge linije izjednačava. Konačno, blok Viduke, a potom i Škare za osvojeni drugi set. Nekako nam se učinilo da bi to mogao biti i kraj splitskim ambicijama. To se i potvrdilo, gosti su u trećem setu poveli 2:0, ali su do kraja osvojili još svega devet poena. Publika u dvorani posebno je pozdravila ulazak u igru Luke Radoševića koji se vratio u zadarsku momčad nakon dvije i pol godine. A Zadar se desetim osvojenim bodom u posljednja četiri kola definitivno vratio u igru za ostanak. Iako Zadar pobjeđuje, ne posustaje ni konkurencija tako da se pravi dvoboji za očuvanje prvoligaškog statusa tek očekuju.


 ZADAR – SPLIT 3:0


(25:17, 28:26, 25:11)
ZADAR – Dvorana 1 ŠC Višnjik. Gledatelja: 120. Suci: Bajrić i Jurković (oboje Sisak).
ZADAR; Radošević, Viduka, Škara, Frleta, Surać, Barić, Kulaš, Grubišić, Šestan, Belić, Burčul. Trener: Marin Masnić.
SPLIT: Podrug, Boras, Reljan, Jogunica, Pervan, Talijan, Zeljković, Sladić, Žeravica, Karaula. Trener: Tomislav Karaula.