Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Demonstracija umijeća plesnih skupina

Autor: Valentina Mlađen

21.02.2010. 23:00
Demonstracija umijeća plesnih skupina

Foto: Filip BRALA



U Arsenalu je u subotu održano plesno natjecanje “Priprema, poskok, tresi” u organizaciji plesnih skupina “Floor shakers” i “Pozkok”. Riječ je o svojevrsnom nastavku “Hip-hop manifesta” iz prosinca 2008. godine koji je organizirao Ante Dujić iz skupine “Floor shakers”, a na kojem su se afirmirale mnoge, danas poznate, zadarske plesne skupine koje njeguju plesni dio hip-hop kulture. Na natjecanju u Arsenalu sudjelovalo je osam ekipa koje su se međusobno natjecale po sistemu kupa “knock out”, a plesno umijeće pokazali su i članovi skupina “Floor shakers” te “Pozkok”. Ekipe su se sastojale od pet do sedam članova, a mnogima je to bilo prvo natjecanje i prvi javni nastup uopće.
– Ovo je svojevrstan nastavak natjecanja iz 2008. godine, samo s drugom i manje iskusnom ekipom, a rezultat možda bude isti ili čak i bolji. Ovo je najbolji pokazatelj koliko su stvari u biti napredovale jer ovi su novi članovi sada u rangu sa “zvijezdama” otprije godinu dana, rekao je Ante Dujić, jedan od organizatora i voditelj skupine “Floor shakers”. U plesnom stilu bila je dopuštena visoka razina samostalnosti i plesne kreativnosti u okviru hip-hop kulture. Sami “battlovi” ili istupi trajali su otprilike od pet do sedam minuta, a na plesnom podiju natjecale su se međusobno po dvije ekipe. Svaka ekipa imala je svoju pjesmu, ukupno dvije pjesme, a druga ekipa trebala se snaći na glazbu suparničke ekipe. Iako se bodovalo ekipno umijeće dozvoljeni su bili zajednički istupi, individualni ili u parovima, a svi natjecatelji pokazali su ozbiljan pristup natjecanju te već sad veliko umijeće u zahtjevnom plesu. Na sudačkim pozicijama našli su se članovi grupe “Floor shakers”, “Pozkok” te dva gosta iz Osijeka koji su u Zadar došli voditi plesne radionice. Među sucima našli su se Ante Dujić, Antonio Krcić, Lucija Mikas, Ante Torić, Martin Rončević te gosti iz Osijeka Bojan Radić i Kristijan Žaper. Prva tri mjesta nagrađena su medaljama koje, kako kaže sam Dujić, najbolje simboliziraju natjecanje i ostaju kao stalna uspomena.
Ovo natjecanje koje je organizirano nedugo nakon pojedinačnog plesnog natjecanja, koje se također odigralo u Arsenalu, pokazatelj je kako se zadarska hip-hop scena pojačava i pokreće. Na natjecanju se afirmirao veliki broj pojedinaca koji su istupili na scenu prvi put i najavili se kao budući hrvatski supertalenti.