Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Predsjednica Foruma mladih SDP-a Obrovac Vedrana Koprtla

21.02.2011. 23:00
Predsjednica Foruma mladih SDP-a Obrovac Vedrana Koprtla


U subotu 19. veljače 2011. održana je Osnivačka konvencija Foruma mladih SDP-a grada Obrovca, priopćili su iz ove stranke.
Konvenciji su prisustvovali mnogobrojni gosti, koordinator 9. izborne jedinice Ranko Ostojić, saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a Zadar Ingrid Antičević Marinović, potpredsjednik SDP-a Zadarske županije Željko Mikin, Milijana Urošević, predsjednica Foruma žena SDP-a Zadarske županije, Sabina Glasovac, članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, Nevena Petani, članica Nadzornog odbora Foruma žena Hrvatske, član Predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Miran Pintarić, te vijećnici u GV grada Zadra Irena Dragić i Željko Ivančević.
 Sve prisutne je u uvodnoj riječi pozdravio predsjednik SDP-a Obrovac Marin Brajnović, rekavši da je došlo vrijeme da se promijeni nepravedan odnos županijskih i državnih vlasti prema gradu Obrovcu te da je ovoliki broj mladih koji je pristupio stranci jasan dokaz i garancija da će SDP doživjeti i svoju renesansu u gradu Obrovcu.
Koordinator izbornih aktivnosti devetoj izbornoj jedinici rekao je kako mu je drago vidjeti ovoliki broj mladih ljudi u Obrovcu koji su prepoznali važnost jačanja i širenja ideje socijaldemokracije u vremenu u kojem živimo. Poručio je mladima kako na predstojeće parlamentarne izbore trebaju izaći i glasati ne radi SDP-a ili smjene vlasti, već zbog sebe, jer nije svejedno u kakvoj će Hrvatskoj živjeti sljedeće četiri godine. Nova Hrvatska vlada mladima mora osigurati prostor za obrazovanje, zapošljavanje i osobni razvoj te mora spriječiti trend pribavljanja vize za odlazak iz zemlje koja mladim ljudima u posljednjih nekoliko godina nije ponudila nikakvu perspektivu.
Potpredsjednik ŽO SDP-a Željko Mikin u svom emotivnom govoru istaknuo je da se među mladima osjeća kao “vječni omladinac” te im je poručio da budu pošteni u svom radu, uporni u nastojanju da mijenjaju društvo, kolegijalni i tolerantni jedni prema drugima i da ne posustaju u borbi za svoj bolji život sutra.
Nakon izbornog procesa na samoj Konvenciji, za predsjednicu Foruma mladih SDP-a Obrovac izabrana je Vedrana Koprtla, za potpredsjednika David Brkljača te za članove Gradskog odbora FMSDP-a Obrovac: Željana Šakić, Stiven Brkljača, Tomislav Mravunac, Roko Mrkobrad i Marko Župan.